Tömöri jelentés

(163/8)

– Ajánlattételi felhívást küldtek ki Kossuth téri áteresz és Szent István utcáig a mederrendezésre

(Megkülönböztetett figyelemmel kísérjük a kivitelezést! Nem szeretnénk abba a látszatba esni, hogy nekünk kevésbé fontos a patak ügye, mint a 2097 Egyesületnek volt az előző ciklus idején, amikor még (hála istennek…) nem voltak hatalmon! Jó lenne erről egy bővebb tájékoztatást, netán a terveket kiadnia, közölnie az önkormányzatnak. Nem csak azért, hogy legyen mit észrevételezni!)

– Vincellér utcai útfelújítás pályázatot adtak be Magyar Falu Program keretében

(Ideje volt! Ez nem csak a jelenlegi vezetés kritikája! Tíz éve, Paksi Imre ötletére dobta össze, terveztette meg a Vincellér utcában élők egy része az önkormányzat 10 (?) százalékos részvételével az út terveit… Reméljük, nyernek is! Ha nem, akkor mi lesz? Ami eddig volt? Por, sár, stb…)

–Ludasi Éva utolsó napja (ez durva!) – Család- és Gyermekvédelmi Szolgálat jövője

(Köszönjük Éva! Jó egészséget, jobb munkaadót kívánunk!)

– Az óvoda bővítésének első ütemére pályázatot adtak be

(Szurkolunk! Bölcsőde?)

– Falugondnokság pozíciójára több állásinterjú volt

(Eredmény? Más: addig ki viszi a közterületes ügyeket, amíg nincs „ÚJ” közterületfelügyelő? Hétvégéről itt maradt kérdés: nem kéne valamit tenni a kerti partik megrendezésének szabályozásáért? Ha valami különösen közösségellenes magatartás, akkor a fék nélküli bulizás az!)

– Változik a HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat…)

(Jobb lesz óvatosnak lenni! Már többször jeleztük: az önkormányzat mögött álló támogató erők néhány prominens tagja ingatlan ügyekben érdekelt…)

– Zajlik a Hírmondó tördelése, remélhetőleg május közepéig mindenki megkapja (a magáét?)

(Csak nehogy nagyon „tördelt” legyen! Reméljük lesz, aki kihordja! Posta?)

– Terepbejárások voltak a Tölgyfa utcában, illetve lazarethi utcákban felszíni vízelvezetési problémák megoldási lehetőségeit keresve

(Reméljük az Ezüsthegyi út sem maradt ki a bejárásból! Bízunk benne, hogy egyszer csak megtalálják már azt a megoldást!)

– Megkezdődött a Lazareth-i lámpaoszlopok felállítása

(Jó nekik… Már hogy a Lazarethieknek jó! Az iskolai járdánál még mindig nem világít az egyik lámpa! Este, sötétben kéne megnéznie valakinek, netán  a túlfizetett  alpolgármesternek, tanácsnoknak, hogy tényleg így van-e. Nappal egyik sem világít!)

– Szelávi Fesztivál: Meghosszabbították a helyi lakosok számára a kedvezményes jegyek vásárlásának lehetőségét 

(Jobb nevet is eltudtunk volna képzelni… Mondjuk: Pilisborosjenői Levendula Napok. Ha már a Levendulásnál, levendula virágzás idején rendezik! Reméljük, hogy a hagyományosan, már több, mint egy évtizede és most ősszel (remélhetőleg)  újra megrendezésre kerülő Pilisborosjenői Várjátékok is hasonló önkormányzati forrást fog kapni és a falu lakói erre a rendezvényre is kedvezményesen vásárolhatnak belépőt!)

– Mindkét orvos saját betegeit oltotta, Pfizer fog érkezni, online időpontfoglalás bármelyik oltópontra az országban

(Csak így tovább Kedves Orvosok!)

– A Német Nemzetiségi Önkormányzat pályázatot nyert az útszéli (?) keresztek felújítására

(Gratulálunk! Ehhez köze van az önkormányzatnak?)

– Szintén nagy érdeklődésre tarthat számot: elkészült a falu forgalomtechnikai terve, jövő héten elindul a megvalósítás is

(Érdekelt VOLNA minket, ha a tervek közül is választhattunk VOLNA!  Szerintünk csak várakozási, megállási, és parkolási tervnek lehetne nevezni. Forgalomtechnikainak, balesetmegelőzésinek semmiképpen!)

– Régen várt (?) hír: az ipartelepi bekötőút végpontjáról döntés született.

(Olyan, amilyen…Egy biztos: a falunak előnytelen döntés, perveszélyes történet. Az eredeti elképzelést megfúrta az önkormányzat. Onnantól kezdve kármentést folytat! Úgy akar kijönni a dologból, hogy a KECSKE is jól lakjon (2097 támogatók) és káposzta is megmaradjon (adóbevétel) Már most látszik, hogy nem fog menni! Több milliárdos pert vesz a nyakába a polgármester! Most persze nem számít a pör, csak, ha a támogatók egyike a per „belengetője”…)

Köszönjük a bő tartalomjegyzéket! Így legalább nem kell a videóból kisilabizálnunk a lényeget! Örök hála!

(Forrás: írott tartalomjegyzék! )

A videó itt elérhető:

https://pilisborosjeno.hu/jegyzet/polgarmesteri-videojegyzet-2021-majus-1/)

ÖPE