VOLT EGYSZER….

VOLT EGYSZER GYEREKNAP…

A Családi Vasárnapok sorozatát, amely 1989-2004-ig meghatározó szabadidős programsorozat volt a GYEREKNAPPAL indítottuk. Arra gondolva, hogy ami a mi saját gyermekkorunkban élvezetes program volt, s valami hasonlót nyújtsunk gyermekeinknek. A korábbi élmények akadálypályás verseny; légpuska lövészet, zsákba ugrás, kötélhúzás, futóverseny, tollaslabda-, kézilabda, focilabda mérkőzések alkalmi csapatok összeállításával mindig különleges eseménynek számitott, s ezeket szerettük kicsit nosztalgiázva visszahozni a századforduló környékén. Az esti tábortüzek s az éneklések elmaradhatatlan záróeseményei voltak a programnak.

Egy szülőkből álló lelkes csapat szervezte a családi vasárnapokat melyek helyi programok és távolabbi helyekre kirándulások voltak. Természetjáró kört alakítottunk és 15 éven át szerveztük a programokat, melyeken a faluban éppen akkor működő, karatésok, néptáncosok, kézis lányok, focis fiuk és a tűzoltók szívesen mutatkoztak be s vettek részt! Az akadálypálya 8-10 állomásból állt, ahol a családok, vagy 4 fős csapatok indultak időre, s pontokat szerezve a különböző tréfás, ügyességi, egészségügyi, logikai feladatokat megoldva értek vissza a közös ebédre. Minden induló csapat a finom ebéden kívül valami kis emlékkel, nyereménnyel zárhatta a versenyt! Minden résztvevő részére jutott az elmaradhatatlan finomság csoki és cukorka s mellette sportszer, játék, s emléklap! Délután pedig az egyéni s alkalmi nagyobb csapatok játékának volt tere. Zsákba ugrás, kötélhúzás, lövészet, sziklamászás, foci! Pihenés képen tréfás játékok célba dobás, horgászás, virágkoszorú fonás. vagy kis gyógynövény-ismertető séta a Teve szikla körül.

A reggeli terepfutással indult a gyereknap, még akkor is, amikor a játszótér kialakítása kapcsán a helyszint oda helyeztük át. S mióta a falu közepén megépült a parkoló az adott helyszint a gyermeknapoknak.

Mindazok, akik részt vettek a CSALÁDI VASÁRNAPOKON, ezeken az ingyenes rendezvényeken szívesen emlékeznek vissza! Csak bízunk abban, hogy a most felnövekvő nemzedék is megismerheti és élvezheti majd a részükre a mai kor kívánalmainak megfelelő programot! Ízelítőül egy montázs a régmúltról!