Sorompót építenek a Várvölgy kapujába.

Sorompót építenek a Várvölgy kapujába.

Pilisborosjenő önkormányzata (?) úgy döntött, hogy sorompóval zárja el a Várvölgy felé tartó utat. Ezen intézkedés, legalábbis a közlemény szerint, az engedély nélkül behajtók miatt szükséges.

Megint egy intézkedés, a vendég parkolók kiépítése, a turista terelő táblázás után, amely a mi adóforintjainkból keletkezett forrást fordítja olyan célra, melynek hasznosulásáról láthatólag nincsenek elképzelései a polgármesternek. Milyen anyagi bevétel lesz fentebb felsorolt befektetésekből a köznek? Mennyibe kerülnek valójában ezek a fejlesztések? Jó ötlet-e vonzóbbá, komfortosabbá tenni az ideérkező kirándulók számára környezetünket?  Már évek óta érezhető a “túltelepülés” falunkban. Kérdés, hogy érdemes-e forszírozni ezt, hiszen már így is városias körülmények, jelenségek vannak falunkban. Sejthető, hogy a frissen betelepültek egy része is valahonnan indíttatást, kvázi meghívót kapott az ideköltözésre. A helyi infrastruktúra, utak, csatorna, intézmények nem bírják ezt a hirtelen népességnövekedést! Felvetődik, hogy érdemes-e egyáltalán turisztikai célú fejlesztésekre forrást áldozni, mivel kérdéses, hogy lesz-e bevétel ezekből a befektetésekből? Saját forrás biztosan nem lesz ezen fejlesztésekre…

Ha már önkormányzati telkeket kell eladni azért, mert pert vesztett az önkormányzat (17 millió…) hogyan, miből jut pénz az ilyen turista simogató, terelgető beruházásokra?

Az is kérdés, hogyha az önkormányzat a Budai Tégla Zrt esetében meg tudott állapodni (pedig ebben a perben biztos nyerő volt) a per ejtéséről, egy ilyen, a Budai Téglához mérten kis fajsúlyú ügyben miért nem állapodott meg a felperes tulajdonossal?

Hab a tortán, hogy a perre és a kártérítés kifizetésére a 2097 Egyesület erőltetésére visszavont szerzett jog (3%-os beépítési lehetőség) miatt került sor…