Mi azért…

Mi azért költöztünk ide, amiért -valószínűleg- Te is. A csendért, a nyugalomért, a gyönyörű természeti környezetért. Ráadásul (mi) megkaptuk grátiszban az akkor itt élők szeretetét, barátságát, támogatását. Sorolhatnánk, de Te is tudod ezeket, felesleges.

Most mégis mi történik? Saját eddigi életed problémáit importálod ide nekünk és persze neked! Pont azokat, amik elől idemenekültél állítólag. Hirdetted, hogy a falut meg kell tartani falunak. Most meg városi igényeid vannak! Innen bizony -még előtted- be kellett járni a városba, hogyha valami különlegest, valami mást kerestek az emberek. Hogy miért? Mert nem idevaló rendezvényeket nem hozott ide senki. Arra megvoltak a bevált helyek a városban. Akkor is voltak kerti bulik, volt, hogy akkor is elgurult néhányak gyógyszere, de valahogy elviselhetőbb, ritkábbak voltak, mint manapság.  Most meg este aludhatunk csukott ablakkal 40 fokos nappali hőség után, mert valakik éppen (megint) szórakozni vágynak a természet lágy ölén! Valami téveszme alapján néhányan azt hiszik, hogy ennek így kell lennie! Ha valakinek ez tetszik, írjon!

Egyik érdektelenségbe fulladt hétvégi rendezvényeteket követi a másik. Aztán a következőn valamelyik szomszédnak van valamilye. Aztán a Tájházban egy lagzi, vagy majd valamikor jön a „hajnali” kocsma, Waldorf bulik hetente.  Aztán kezdődik elölről az egész!

De az idetévedő városiak sem járnak sokkal jobban, ha éppen levendulaszüretre érkeznek ide. Érdekes módon pont a levendulás közelében kell ezeket a rendezvényeket megtartani. Pont a levendulaszüretre kellett az új parkolási rendet életbe léptetni. Tök jó! Szedem a levendulát és közben megy a bum-bum-bum-bum…  Egész nap! Szép új világ! (Lehet, hogy valakiknek terve van azzal a levendulás területével?  „Szép” lakópark lenne ott…)

cof

Ami különös: az önkormányzat meglepően barátian áll hozzá ezekhez a sokszor magánrendezvényekhez. Sőt ő maga is rendez ilyeneket! Hát igen! Itt is lehetne keresni a miérteket, de a mi olvasóink, FB tagjaink úgy is ismerik már ezeket a miérteket…

Sebaj! Hamarosan jön az ősz, a tél! Addig csak kibírjuk valahogy….  Mondjuk akkor többe kerül nyitott ablakkal aludni, mégha csend is honol odakint! Valakiknek így is szép nyaruk lesz!

(Nem ártana a Szelávi fesztivál sikerességéről, az önkormányzati támogatás mértékéről, a keletkezett bevételről, a fesztivál jövőjéről egy közleményt közzé tennie az önkormányzatnak… Sokakat érdekelne!)

(ÖPE)