Katika

Varga Katalin

Emlékszem, mikor Szegedi Róbert néhai polgármester úr megbízott engem a művelődési ház vezetési teendőivel, akkor tájt találkoztam vele először. Úgy 1993-ban környékén. Egyszer csak valahogy ismerősök lettünk. Már nem tudom, hogy miképpen történt, egyszerűen csak kapcsolatba kerültünk egymással. Egyszer csak ott volt színes, mosolygós lénye a környezetemben. Azóta ismertem őt. Úgy érzem, az alábbi néhány sorral talán köszönetet mondhatok neki a tőle kapott szeretetért, barátságért.

Katika egy időben a pilisborosjenői óvodában dolgozott. Már akkor részt vett a falu rendezvény helyszíneinek feldíszítésében, az ünnepek előtti készülődésben. A művelődési ház gyermekfoglalkozásain nagy élvezettel tanította a kicsiket-nagyokat a kézművesség, virágkötészet rejtelmeire. Amikor még nem volt virágboltja Katinak, akkor is számtalan, gyönyörű virágos mű született itt a gyerekek és persze Kati keze munkája által. Nagyon szép időszak volt!

Kati nagyon szerette a gyerekeket. Már a kilencvenes évek közepén nyári tábort indított otthonában kicsiknek-nagyobbaknak. Az én lányaim is részt vettek ezeken a táborokon. Nagyon szép emlékeket őrzünk azokról a nyarakról.

Teltek múltak az évek, s egyszer csak megnyílt a Kati Virág üzlet. Ott, ahol ma is van a Templom utca Fő utca sarkán. Katika keze munkáját, nagyszerű ízlését dicsérte az üzlet hangulata, a virágok friss illata fogadta vásárlóit. Persze Kati áldott jó személyisége volt a legnagyobb hatással ránk. Mindenkihez volt egy-egy jó szava, őszinte mosolya, segítőkészsége bátorító volt a tanácstalan vásárlónak. Mindig segített kiválasztani az alkalomhoz illő legszebb virágot.

Katika nagyon karitatív személyiség volt. Önzetlenül, adományként nyújtott segítő kezet és virágokat, díszítő elemeket falunk ünnepeinek ékesítésére. Szívből adott, ezért szívből kapott szeretetet.

Akik közel álltak Katihoz, tudták, hogy egy időben mennyi nehézséggel kellett megküzdenie. Családja mindig számíthatott rá. Kimondhatatlanul szerette fiát, menyét, unokáit!  

Kati virágosként a falu közösségéért is dolgozott. Üzlete megnyitása után is sok éven, évtizeden át ő díszítette fel a Szeretet Virágaival falunk rendezvényeit.

Különös a sors! Most a Szeretet Lángjai lobognak üzlete előtt az őt gyászolók által meggyújtott mécsesekben. Elragadta őt a halál. A váratlan, talán elkerülhető halál. S ez az, ami különösen fájó lehet családja tagjainak, barátainak, ismerőseinek, egykori vásárlóinak.

Hihetetlen, felfoghatatlan, hogy Kati ma már nincs velünk!

Isten nyugosztaljon Katika!

Windisch László

Pilisborosjenő 2021-11-03