A láthatatlan (önkormányzati) légió


Szerintünk találó elnevezés a jelenleg Pilisborosjenőn regnáló alakulatra nézve az eddig végzett tevékenységük alapján, mert ŐKET látni éppenséggel eleget lehet, de munkájuk valós eredményét aligha. S talán ez a fő probléma. Az, hogy az előző testületekhez, polgármesterekhez képest LÁTSZÓLAG jóval nagyobb tájékoztatást nyújtanak a pilisborosjenői lakóknak, ugyanakkor valódi nyíltságról egyáltalán nem beszélhetünk. Az önkormányzati és a helyi (lakáj) médiában persze rendesen fényezve van az elmúlt két évben végzett (?) ténykedés, de ezek többnyire olyanok, mint a mostani polgármesteri videóbeszámolóban közöltek, ráadásul többhöz semmi köze sincs a jelenlegi falu vezetésének.


Például:
Temető utca használatbavételi engedélye megjött
(Helyesen: Megérkezett a Temető utca használatbavételi engedélye.) Mellesleg: a Temető utcát még az előző önkormányzat újíttatta fel… erről nincs szó, csak érzékeltetik, hogy hanyag munka volt…)


Felkapcsolódtak a fények végre Lazarethen (Fogták magukat és felkapcsolódtak…)
(Szép, de kinek a valódi munkájának köszönhetően? Ráadásul: micsoda fogalmazás…Brrrr! Helyesen: Végre felkapcsolódtak a fények a Lazarethen! (Ha ezt akarták írni egyáltalán… Mi így írtuk volna: Üzembe helyezték a közvilágítást a Lazarethen!)


Felkerült a központba a díszkivilágítás, megtörtént a karácsonyfa állítás (Brrr..!)
(Ez minden csak nem eredmény… Ráadásul, szokás szerint egy ÉLŐ fenyőfa mellé állították a teljesen feleslegesen megölt fenyőfát. NESZE NEKED KÖRNYEZETVÉDELEM!)


Önkéntesek Világnapja lesz
(Dicséret jár NEKIK!)


Képviselő-testületi ülés volt novemberi 30-án
(Ez eredmény?)


Nyugdíjas és intézményvezetői búcsúztatás (Brrr…)


Óvodai kérdőívek kimentek (Van lábuk?)
(Helyesen (?): Kimentek az óvodai kérdőívek… Vagy még inkább: Kiküldtük az óvodai kérdőíveket.)


Környékbeli polgármesterek találkoztak
(Ez eredmény?)


Egy hét múlva Sipeki Matyi bácsi temetése lesz (Szörnyű fogalmazás!!!)
(Nyugodjék békében!)

Kérdésünk: hány valódi eredmény található a felsoroltak között? Egy sem!

Ha lehetne választani, mi inkább kevesebb kamu tájékoztatást és több valós eredményt, tényleges önkormányzati munkát szeretnénk látni! Ezt kérnénk karácsonyra a Jézuskától!

(A helyesírási hibákkal, szórendekkel kapcsolatos megjegyzéseink jószándékúak, ugyanakkor szembeötlő az, hogy önkormányzat közleményeiben mennyi szórendi * hiba van. Ez sokszor nehezíti a szöveg megértését. Azért is érthetetlen ez a jelenség, mert az önkormányzat FIZETETT sajtóst alkalmaz, akinek dolga lenne, hogy ilyen, pongyolán megfogalmazott szövegek ne kerüljenek a falu nyilvánossága elé.


Kedves Olvasók! Amennyiben helyesírási hibákra találnak a mi írásainkban is, szívesen vesszük figyelmeztetéseiket! Előre is köszönjük! Mindent a pontos tájékoztatásért!)

(*Wikipedia: A szórend a mondatot alkotó szavak, szószerkezetek hagyományosan kialakult sorrendje.)