Ki a felelős?!

Jó lenne tudni, hogy a legutóbbi, de biztos, hogy nem az utolsó pilisborosjenői csőtörés utáni hadiállapotért ki a felelős!

Mint ismert (!) a pilisborosjenői Fő út és Ady Endre utca sarkánál pár napja (!) csőtörés történt. Nem először ezen a szakaszon! A kár elhárítását a szakemberek megkezdték, állítólag befejezték, de a beton kötési idejére való tekintettel a DMRV ZRT tegnap estig (február 1.) még nem nyitotta meg az utat a forgalom előtt. Így a Volán busz is napokig csak a „zöld” iskolától (-ig) járt. Ez azt jelentette, hogy az Volán szolgáltatására szorult utasok kénytelenek voltak legyalogolni (a Kossuth térről kb. két kilométer…) az iskoláig és hazatérve kutyagolhattak a vaksötétben be a faluba.  (Szerencsére még az előző ciklusban kiépítette- felújította azt gyalogos-biciklis utat az előző ciklus testülete-polgármestere. Különben…) A helyi önkéntes tűzoltók, látván a képtelen helyzetet, vették a fáradtságot és önkéntes volánosokká alakultak és a tűzoltóság személy gépjárművével várták a sötétben hazafelé tartókat az ideiglenes végállomásnál és beszállították őket a faluba.

Több kérdés is felmerül az eset kapcsán:

Kik a felelősek a folyamatos Fő úti csőtörésekért?

Nem kéne az egész szakaszt felújítani?

A beton kötési ideje legalább 28 nap. Eddig lesz lezárva a Fő út?

28 napig kutyagolhatnak az utasok az iskoláig és vissza?

Nincs valamilyen műszaki megoldás a javított útfelület áthidalására? (De van…)

Ha van, akkor miért nem alkalmazzák itt?

Biztos, hogy csak az volt a megoldás a Volán részéről, hogy a „zöld” iskolától szállította az utasokat?

Nem tudott volna máshol megfordulni a busz?

Nem lehetett volna esetleg kisebb-rövidebb járművel kiegészítő járatot indítani a faluközpontba? Mondjuk azt, amit ígért a 2019-es kampányban a Tömöri csapat.  Szerintünk nagyszerű lehetőség lenne, lett volna azt a Solymári vasútállomásra és vissza tervezett (?) önkormányzati járatot itt lepróbálni! Tényleg! Mi van ezzel a szuper busszal? Talán bérelhetett volna egy kisbuszt az önkormányzat…

Esetleg az új önkormányzatot a választáson támogatók és az azóta folyamatosan, a falu forrásaiból vissza támogatottak nem tudtak volna önzetlenül, saját gépkocsival ahogy a tűzoltóink is, besegíteni az önkormányzatnak?

Várjuk a válaszokat! (Az önkormányzat és a felelősök részéről!) Trollok kíméljenek!

ÖPE