Csak kérdezzük!

A legjobb tudomásunk szerint nem volt még Pilisborosjenőn olyan önkormányzat, amely ne adott volna túl néha egy-egy önkormányzati telken (amennyiben volt neki ilyen…). A mostani is adott, ad, adna el. Persze, az a kérdés, hogy milyen telkeket, hol és miért, mire kell (?) eladni. Ha valamilyen fejlesztésre fordítják a befolyt összeget, azzal gyarapodik a falu, főleg, ha az eladott telek helyett mihamarabb, OLCSÓBBAN vásárol egy másikat az önkormányzat, vagy valamilyen legális módon, például adományként, vagy belterületbevonásért jut hozzá néhányhoz. Ezt nevezhetjük telekgazdálkodásnak is akár.

Azonban, ha valamilyen fedezetfélét, „ajándékba” – például a jövőben szükséges, a fejlesztők által esetlegesen elmaradó, vagy hiányosan elkészített közművesítésre, illetve a megnövekedett lakosságszámból fakadó fejlesztésekre- kapott telket vernek dobra, s emiatt kétségek merülhetnek fel az ügylet jogszerűségével, szükségességével kapcsolatosan, az már más ügy. Egy biztos, hogy működésre nem lehet, nem célszerű fordítani önkormányzati vagyon eladásából származó forrást, mert az vagyonfelélést jelentene. Amennyiben a most eladósorba került telek árából fejleszteni kíván az önkormányzat és arra tervez forrást teremteni az önkormányzat, jó lenne, ha közölnék, hogy mire kívánják a befolyt összeget fordítani.

Csak kérdezzük: A mostani aladás esetében vajon mi a terv?

https://ingatlan.com/pilisborosjeno/elado+telek/lakoovezeti-telek/33591771?fbclid=IwAR3qufLQYQtFLctEhtc-tgFq1NrWB7WZzgJP5dM-iV96fR-6FKTqcfyDJ7A