HOZZÁSZÓLÁSOK 2021 augusztus

A nap kérése írásunkhoz

Emlékeztetőként:

Tisztelt Polgármester Úr!  Az alábbi kéréssel fordulunk Önhöz!

Abban szeretnénk kérni véleményét, hogy a kerti hulladék elégetése esetén adható polgármesteri engedélyét ki lehetne-e terjeszteni némi CSEND igénylésére?

Indoklás:

Mint (valószínű) Ön is tudja, hogy ezen a nyáron nem telik el úgy hétvége, hogy pénteken, szombaton és VASÁRNAP is zajos, zenés rendezvényeket rendeznek VALAKIK falunkban. Minden hétvégén!

Felhívjuk figyelmét, hogy a többség itt pihenni (!) szeretne, akarna, akármilyen „felméréssel” is próbálja támogatóit előnybe hozni ilyen és hasonló trükkökkel! Nem vitatjuk mások szórakozáshoz való jogát, de nekünk is jogunk van CSENDET kérni!

Talán Ön is jár még étterembe. Kérdezzük, mikor gyújthatott rá bárki is ilyen helyeken? Hát… nagyon régen. Miért? Mert tiltva van! Ugyanis a nem dohányzóknak nincs választásuk, ha valaki pöfékel vacsora közben. A cigiseknek van választásuk! Ki tudnak menni a szabadba és ez szokás már elfogadottá vált.

Azt is kérdezzük, hogy nekünk milyen választásunk van, ha csendet szeretnénk magunk körül? Nem annak kellene-e méltányosnak lenni a többiekkel szemben, aki mulatozni akar?

Kérjük, mielőtt még nagyobb felháborodás nem lesz, szíveskedjék a megoldást megtalálni erre a ténylegesen, kirívóan közösségellenes tevékenységre. Mondjuk úgy, hogy az erről szóló rendeletben meghatározzák az ilyen rendezvények éves, havi, heti számát, hangerejét, helyszíneit. Ez az Önök dolga lenne!  Önkormányzatként értünk, a CSENDET igénylőkért is tenniük kéne!

Ui: Fenti (hiányos) rendeletben tiltva van a vasárnapi napon a kerti (még az elektromos is!) eszközök használata. Ezen tiltás megsértése esetén (elvileg) komoly büntetésre számíthat a vétkes. Késő estig viszont lehet hangosan bulizgatni… Nincs itt valami ellentmondás?

Facebook oldalunkra érkezett kéretlen és várt hozzászólásokra reagálunk, szerkesztett formában, ÖPE logó alatt, mintegy saját véleményünket közölve.

E.H.

Csak ellentmondás van…no meg a kettősmérce…

ÖPE

ÍGY IGAZ!

S.E.

Kikből ál ez a “többség”? Ki mérte fel? Hol elérhető? Vagy ez tippelgetés hangos kommentálók alapján?

ÖPE

A NYUGALOMRA VÁGYÓ EMBEREKBŐL ÁLL A CSENDES TÖBBSÉG! AZ ÖNKORMÁNYZAT MÉRTE FEL A SZÓRAKOZNI VÁGYÓK IGÉNYEIT. 300-AN TÁMOGATJÁK A HANGOS BULIZÁST. MARADT MÉG PÁR EZER CSENDRE VÁGYÓ EMBER. EZ A CSENDES TÖBBSÉG. AZÉRT IS CSENDES, MERT A MEGHURCOLÁSTÓL, LEJÁRATÁSTÓL VALÓ FÉLELEM MIATT NEM MERNEK FELLÉPNI NYILVÁNOSAN MÉG SAJÁT NYUGALMUK ÉRDEKÉBEMN (SEM…)

VSZCS

Költözz egy tanyára vagy a városba!

ÖPE

JÓ ÖTLET! DE KI?

VSZCS A.S: 

Ott nincs buli és hangoskodás. Nyáron a buli hang mindig hangosabbak tűnik. De kinek hangos kinek nem. Én is nyitott ablaknál alszom és fél ötkor kelek és buli hang van. Most akkor legyen néma csend? A hegyekben talán!

ÖPE

OTT VAGYUNK!

HR

Ezt a fenti levelet elküldték a polgármesternek is?

ÖPE

ELKÜLDTÜK! FACEBOOKON! A POLGÁRMESTER IS A FACEBOOKON KOMMUNIKÁL NÉPÉVEL! GONDOLTUK MI IS ÍGY TESZÜNK VELE! AMÚGY SEMMI ÉRTELME NEKI CÍMEZNI A BEJEGYZÉSEKET: MÉG EGYETLEN FELVETÉSÜNKRE SEM REAGÁLT ŐFELSÉGE!

MF

Kedves arctalan Havai Róbert! Szokott Ön névtelen levelekre válaszolni?

(NO COMMENT…)

KCS

Gondolkoztam rajta milyen lehet úgy élni, hogy reggel felkelek és azon gondolkozom, hogy név nélkül (persze tudjuk ki a grafomán a csapatban) ma milyen ürüggyel rúgjak bele a polgármesterbe, vagy a testületbe vagy a szomszédokba, vagy bárkibe. Lehet ki kellene próbálnom? Sajnos nincs rá elég időm. Te is próbáld meg jól érezni magad egy kicsit. Alacsonyodj le azokhoz, akik a közösségi szervezés oltárán idejüket áldozzák azért, hogy történjen végre valami értelmes a faluban. Hidd el, menni fog! Hatalmas köszönet illeti a sörfőzős fiukat, a housepiknik szervezőit, a programok szervezőit, mindenkit, akik mások szapulása helyett tesznek valamit. Jut eszembe, meleg van, ha nem akarsz velünk találkozni, pár liter vizet, ha kiviszel bármelyik fához meglocsolni, a természet hálás lesz Neked. Szép estét! (Ui: a hétvégi hajnali építkezés nálam is kicsapja a biztosítékot…)

ÖPE

NA UGYE! NEKED MEG AZ A PROBLÉMÁD, HOGY HAJNALBAN MÁR ÉPÍTKEZÉSI ZAJ VAN! MÁSOKAT EZ LEHET, HOGY NEM ZAVAR, MERT MEGÉRTŐEK EZIRÁNYBA, DE A HANGOS BULIZGATÁS VISZONT ZAVARJA ŐKET! AZÉRT LEHET MÁS VÉLEMÉNYEN VALAKI, MINT TE, UGYE?

MF (GYÖNGYSZEME…)

VALAKIK! Ismét gyöngyszemre lelhetett a nyájas olvasó, ÖPE úr jóvoltából. A Polgármesternek írt panaszlevelében kifogásolta a CSEND hiányát. Az információk bővítése érdekében közreadom, hogy a „ZAJ” okozói a Hajnali sörfőzők elvetemült társasága, akik a Nemzetiségi Tájházban Hajnali Sörkert keretében olyan programokat szerveznek, amelyek remélem kivívták a falu lakóinak elismerését. A „fékezhetetlen agyvelejű” cikkíró ezt pontosan tudja, viszont oly jó tudatlannak álcázva ismeretlenül beleszekerezni másba. Érezhető, hogy nem szeretne elvegyülni a falubeliek között, amit sajnálok, mert talán enyhülne a mérhetetlen ellenszenv. Így nem marad más hátra ÖPE úr számára, mint CSENDBEN maradni, amit én több mint negyven évig tettem, bármilyen „zajos program” volt a tájházban, vagy bárhol a faluban. Erről ennyit.

ÖPE

KÖSZÖNET AZ INFORMÁCIÓKÉRT! LEGALÁBB VALAKI KÖZREADTA AZ ÖNKORMÁNYZAT HELYETT A ZAJKELTŐK NEVÉT! (BIZTOSAN ÖRÜLNEK NEKI AZ ÉRINTETTEK…) A FÉKEZHETETLEN AGYVELEJŰ MF ÚR JÓL „BELSZEKEREZ” MÁSOKBA, AKIKNEK NEM AZ A VÉLEMÉNYE, MINT AZ ÖVÉ! ÍGY SZOKTA!

MIÉRT IS KÉNE A CSENDRE VÁGYÓKNAK „ELVEGYÜLNI” A BULIZÓK KÖZÖTT?  ÖNNEL SEMMIKÉPP NEM SZERETNÉNK EGY TERÜLETEN SEM LENNI, NEMHOGY ÖNNEL EGYÜTT SZÓRAKOZNI. FŐLEG AZÉRT SEM, MERT MI A CSENDRE VÁGYUNK NEM ÖNRE…

TOVÁBBI KELLEMES, HA LEHET NEM ÚJABB NEGYVEN ÉVIG TARTÓ TÁJHÁZKÖZELI SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK ÖNNEK! KÍVÁNCSIAK VAGYUNK, HOGY ÖNNÉL MIKOR SZAKAD EL A CÉRNA… HA MAJD EGY MÁSIK, A CSENDES TÖBBSÉG IGÉNYEIT IS FIGYELEMBEVEVŐ ÖNKORMÁNYZAT LESZ FALUNKBAN?

RF (ELÉRHETETLEN PROFILÚ FERI)

Kedves Öpe úr! A 365 napból konkrétan mennyi a “zajos” nap? Ebből mennyi esik a nyárra? Egyébként ezek a minőségi programok teszik lehetővé az aktív közösségi élet kialakulását, amitől egy falu “élővé” , együttműködővé válhat, erősítheti az összetartozás érzését. Amúgy a nyár éppen az ilyen típusú programok időszaka. Nem mellesleg a covid okozta bezártság után ezek a programok is segítenek a közösségi élet újbóli kialakulásában, hiszen a normális emberi kapcsolatok a legfontosabbak egy faluban.

ÖNNEL NEM FOGUNK PÁRBESZÉDET FOLYTATNI, AMÍG NEM TESZI ELÉRHETŐVÉ PROFILJÁT!

IDE ÖNNEK NEM KÖTELEZŐ ÍRNIA, ÉS MI SEM ÉREZZÜK ÚGY, HOGY MEG KÉNE VITATNUNK BÁRMIT IS ÖNNEL!

PBJ Falunkért

Ezen bejegyzés címzettje Pilisborosjenő polgármestere…

ÖPE

KHMMM…

KCS

PBJ Falunkért miért nem blogot írsz, ha nem érdekelnek a kommentek? 9 kérdés hangzott el (kérdőjel van a mondat végén….), benne hogy a polgármester úrnak elküldted e?

ELSŐ KÉRDÉSRE: AMIKOR BLOGSZERŰEN ÍRTUNK, TEHÁT NEM SZÓLHATTÁL HOZZÁ, AZ VOLT A BAJOD! MOST MEG AZ, HOGY MIÉRT NEM BLOGOT ÍRUNK? SZERINTED AZONNAL VÁLASZOLNI KELL A FELVETÉSEITEKRE? MI KÖTELEZ ERRE MINKET VÉLEMÉNYED SZERINT? MÁR AZ IS BAJ, HA MEGVÁRJUK, AMÍG OLYAN HOZZÁSZÓLÁS ÉRKEZIK, AMIRE VAN ÉRTELME VÁLASZOLNI? EDDIG NEM NAGYON ÉRKEZETT ILYEN…

A MÁSIK KÉRDÉSEDRE A VÁLASZ FENTEBB TALÁLHATÓ!

(Szerkesztette a Szerkesztő)