FRISS!

Tanulságos…

László Imre vagyok.

Apámmal László Andrással történt meg még a múlt század közepén, kántortanító volt. (1936-1952,1953? között) Vezette az iskolai és az egyházi énekkart, színdarabokat, modellező szakkört vezetett, az önkéntes tűzoltók parancsnoka volt. stb Igen aktívan részt a falu életében. Az akkori hatalom Rákosi Mátyásék felszólították, hogy válaszon, vagy tanító vagy kántor akar lenni. (vallásszabadság van, hirdették) A falu lakossága és a hívők nagyon  tisztelték és szerették  őt, és kérlelték, hogy kántor maradjon, a tanítói fizetését ők majd összeadják. Apám elgondolkodott: egyszer, kétszer vagy hányszor kapja meg az összedobott fizetését, és utána.? És a tanítóságot választotta bölcsen, okosan, előrelátóan a biztosat választotta a bizonytalannal szemben.

A szakértőket vajon meddig lehet terhelni egyszer kétszer vagy hányszor, nem tudom.

Október 13-án menjünk el szavazni és döntsünk bölcsen és okosan, a biztosat válaszuk a bizonytalannal szemben. A járt utat ne adjuk a fel a járatlannal. Válaszuk újra azokat akik már bizonyítottak azaz

Szavazunk Küller Jánosra és csapatára.

Köszönöm, hogy meghallgattak

2019.10.11

László Imre

Levéve a 2097 Falufórum oldalról

( Nem kommentáljuk… kérjük, olvassák el!)

Milyen érdekes!

(Választói levél érkezett Egyesületünkhöz)

2010-ben Paksi Imréék a választások előtt felhergelték az Iskola tanárait, a szülőket Küller János polgármester ellen. Fáklyás felvonulást rendeztek az “iskola diákjaiért”. Emlékszünk, amikor az udvaron gyülekeztek és a fáklyák fényében vonultak körbe a faluban? Sajnos akciójuk sikerrel járt. Küller Jánosnak mennie kellet. Jött Paksi és két év szürkületi zóna, aztán a Küller féle csapat beúgró képviselői a lemondott Paksisták helyére. Most hasonló, nemtelen módszerrel, a zebra ürügyén próbálják Küller Jánost leváltani. Szokták itt írni: DEZSAVŰ. És Önöknek igazuk van! Folyamatosan kísért a múlt Pilisborosjenőn! Az emberi feldékenységben és az újonan érkezett lakók önhibán kívüli tájékozatlanságában bíznak a volt Községvédőnek álcázott falurombolók. Tegyük fel a kérdést magunknak: vajon mi lehet az indoka, hogy a 2097 Egyesületben a fonalakat kézbentartó, most “csak” szakértőként megjelenő Községvédő tagok miért térnek újra és újra vissza a választások közeledtével. Miért éri meg milliókat belefektetni a kampányba nekik? Hamarosan kiderül…

A Nagy Kérdés

Vajon képes lenne választási győzelme esetén a 2097 Egyesület és annak tagjai hogy oldják a feszültséget a két, vagy inkább több részre szakadt tábor között? Képesek lennének ÉRTÜNK dolgozni? Egy biztos az Összefogás Pilisborosjenőért Egyesület a kampányban bizonyított visszafogottsága a nyugodtsága esélyt ad arra, hogy az Öpe győzelme esetén a 2097 által felkorbácsolt hullámok le fognak csillapodni, és reméljük, folytathatjuk munkánkat FALUNKÉRT! Kérjük szavazzon jelöltjeinkre!

Küller János Facebook oldaláról

János Küller1 órája

Egy szakember véleménye a 2097 Egyesület gazdasági elképzeléseiről
Csak elképzelésekről beszélhetünk, mert – hiába az ingyenes nagy tekintélyű szakértők hada, a támogató közgazdász professzor – átgondolt, világos gazdasági programnak a nyomát sem látni.
Addig sikerült eljutniuk, hogy az Önkormányzat 200 M Ft állami támogatásból, 200 M Ft helyi adóbevételből és 50 M Ft egyéb saját bevételből gazdálkodik, amelyek kizárólag a fenntartást fedezik. Aztán sikerült megfejteni, hogy fejleszteni az állami és EU-s pályázati pénzekből, a fejlesztési területekről származó bevételekből és a helyi adóbevételek növeléséből lehet.
A pályázati pénzekkel kapcsolatban, ami eddig kiderült
• A 2097 Egyesület megalakulása óta két pályázatot nyújtott be, mindkettőt sikertelenül.
• Az Egyesület élesen szembenáll az M0 megépítésével, így egyben Magyarország Kormányával is.
• Nem véletlen, hogy közvetlen EU-s források lehívását vetítették előre, ami finoman szólva is kétséges.
• A kormánypártok nem támogatják a „civil” szervezet politikai szerepvállalását.
• Önrész nélkül nincsen pályázat, de erről egy szó sem esett az elképzelések között.
A fejlesztési területekről származó bevételek
• A 2097 Egyesület politikai szerepvállalását azzal magyarázza, hogy meg akarja akadályozni a külső településrész lakócélú beépítését. Ez csak egy módon lehetséges, ha a meglévő építési jogokat megvonják, aminek következménye – a hangoztatott árokbetemetés helyett – további perek sokasága, amiből Pilisborosjenő semmit nem nyerhet, csak vesztesen kerülhet ki.
• Ezt az őrült kockázatot az sem enyhíti, hogy az Egyesület teljesen megalapozatlanul Lazarétről számítana bevételre, a jelenleg per alatt álló Önkormányzati telkek eladásából.
• A helyzetet tovább rontja, hogy a völgy felé eső területek tulajdonosainak a kártérítési igényét a kormányhivatal már 17 M Ft értékben jóváhagyta, amihez a többi tulajdonos csatlakozása esetén további több tízmilliós kártalanítási költség fog jelentkezni.

Összegezve, a 2097 Egyesület politikája elkerülhetetlenül azt eredményezné, hogy a fejlesztési területekből bevétel nem származik, ugyanakkor óriási a kockázata egy újabb, az Önkormányzat által már harmadszor kirobbantott pereskedésnek a fejlesztési területek tulajdonosaival.
Az adóbevételek
Sajnos a nagytekintélyű szakértők hada is kevésnek bizonyult, hogy megértsék, hogy az évi 200 M Ft helyi adó beszedésének hatékonysága magasabb, mint 90%. A költségvetésben szerepeltetni kell valamennyi eddig kivetett adót és van egy nagyobb perben vitatott tétel, ami majd csak a bírósági eljárás lezárása után egyszerre fog befolyni! Ez azonban semmiféleképpen nem azt jelenti, amit az Egyesület fennen hangoztat, hogy jelenleg 50%-os az adóbeszedés hatékonysága, aminek növelésével fejlesztési forrásokhoz lehetne jutni.

Mindhárom bevételi forrás elemzése után megállapíthatjuk, hogy a 2097 Községvédő Egyesületnek halvány fogalma sincs arról, hogy miből fogja a működést finanszírozni és további fejlesztési forrásokhoz jutni. Ugyanakkor felelőtlen politikájuknak az a kockázata, hogy esetleges hatalomra kerülésük esetén hamarabb csődbe viszik a falut, mint ahogy azt Paksi Imre két év alatt tette.

Küller János

Számomra ez a falu az otthonom, haza találtam, ez gyermekem szülőföldje!

Most 2019-ben Pilisborosjenőn folyik a leggusztustalanabb Önkormányzati választás Számomra dühítő és taszító az, amit itt folytat a 2097 Csoport Egyesület. Mindent, de mindent bevetnek annak érdekébe, hogy megkaparintsák ezt a ,,idézem Kósa urat” kis ékszerdobozt. Biztos vagyok abban, hogy kis falunk így kiárusításra kerül.

Nem garancia a 2097 csoport a falunknak. Sajnos ezzel a nyilatkozattal, interjúval ártott nekünk, helyi lakosságnak. Nem azért élünk itt, hogy a nyugalmunkat ily módon megzavarják. Azt gondolom, hogy az új szomszédjaink, akik nem rég élnek itt, nem ezért költöztek ide, hogy azt a fajta politikai életet, ami a Nagyvárosban folyik azt itt is megéljék. Most mindenki, aki üzletileg csak érdekelt lehet az M0 körgyűrű és más egyéb üzleti tevékenységben rávetődik a szép kis ékszerdobozkánkra.

Kérdezem, tényleg ez kell nekünk?!

Neked, aki kimenekült a Nagyvárosból és lehetőséged volt arra, hogy megtaláld az otthonodat, nyugalmadat itt Pilisborosjenőn, tényleg erre van igényed? 

Amikor döntést hozzunk, az életünkről és választunk magunknak és a családunknak egy helyet, ami megtetszett, mert gyönyörű a környezet, mert kicsi falu, mert amikor idejöttünk és jó emberekre találtunk, ezt most Te eldobnád magadtól? Hátat fordítanál a saját otthonodnak, álmodnak? Mert valaki azt mondja, hogy amit Te megtaláltál és magadnak érezheted, amit építettél az rossz neked és csak akkor lehetsz itt boldog, ha úgy gondolkodsz ahogy azt én akarom.

Nem, ne gondold ezt!

Dönts úgy, hogy tud élni az életed és ne mások illúzióját kövesd, mert az neked soha nem lesz élhető!

Számomra ez a falu az otthonom, haza találtam, gyermekem szülőföldje.

Szeretem, úgy ahogy van. Abban bízom, Ti is.

Szavazz a biztos vezetésre, akik már bizonyítottak, Küller János kis csapatára.

Mert amit megtaláltál itt azt meg is őrizheted!

 Tisztelettel

            M T

Távolban egy fehér vitorla!

Büszkén feszít a szélben a PÉ und PÉ választási hirdetménye, fodrozza a szél. Eddig ezzel nincsa baj! Tisztesség! Hirdetik. Ezzel sincs!

Tapasztalat! Harsogja a molinó! Tisztelt Választópolgárok! Ennek valóságtartalmáról szerezhetnek döntésüket segítő információt, ha a Becske Istvánról szóló, az Önégetés művészete című írásunkat elolvassák…

Ui: A leggyengébb szem határozza meg egy lánc erejét…

Legyünk EGYÜTT patrióták?

Mi már, azok vagyunk, azok voltunk! Nem kellett erre senkinek felhívni a figyelmünket. Természetes volt, hogy lakóhelyünk jobbításáért ténykedünk. Van, akinek csak most esett le. De miért csak most, így október 13-hoz közeledve…

A népszerűségi jelentésekből kiolvasható, hogy az EGYÜTT nulla százalékon áll…

Kard ki, kard?

Ez egy régi mondás, mikor a vitafelek valamiben nem értenek egyet és komolyabb “meggyőzésre” van szüksége valakinek a vélt igazáért.

(Egy újságban olvastam: Az ember arra született, hogy folytonosan keresse az igazságot, de óvakodjunk azoktól, akik azt hiszik, megtalálták…. AZ ÖPE még keresi!)

Szerintem, most Pilisborosjenőn is valami hasonló kardozás zajlik., csak a látszattal ellentétben nem generációk megütközése zajlik! A tapasztalat és a tapasztalatlanság van most a páston!

Az Összefogás Pilisborosjenőért Egyesület azért küzd évtizedek óta bizonyított tapasztalatával, hogy megtartsa falunkat egy eredményes, biztos, nyugodt folytatás esélyén. A tapasztalatlanság jelöltjei a 2097 Egyesület és a Pé und Pé.

Kiszámítható, megbízható, TAPASZTALT képviselők és az eredményes munka folytatására szavazunk vagy inkább tegyük kockára mindazt, amit eddig elértünk?

Tessék választani!

Üröm a jó példa!

Általában ezt halljuk falunkban. Most miért nem? Valahogy az önkormányzati választás kampányában nem kerül elő a 2097-esektől, hogy Ürömben Laboda urat évtizedek óta újraválasztják az ürömiek? Úgy tudjuk, hogy most ellenfél nélkül maradt, mert annyira egyértelmű, hogy maradni fog.

Pilisborosjenőn is egyértelműek Küller János és az Őt támogató képviselők eredményei, 21 éve, egy ciklus megszakítással alpolgármester, illetve három ciklusban polgármester volt. Ráadásul az utóbbi évek eredményei látványosabbak, mint Ürömé!  Vajon miért nem ismeri el a helyi ellenzék ezeket az eredményeket és Küller János rátermettségét erre a munkára?

Ez a jó kérdés! A válasz a mélyben lakozik!

Közzétéve: 2019. október 3.

Érdekes!

Vannak furcsa egybeesések, hasonlóságok. Például, megjelenik egy helyi kiadvány A/4 méretben, elég rossz nyomdai és tipográfiai munkával, gyenge fotókkal. Láthatóan Wordben készítették. A TARTALOMRÓL MOST NEM SZÓLNÁNK…  A kiadó csapat a PÉ und PÉ.

Kicsit később kerül a lakókhoz egy A/5-ös méretű profi nyomdai és tipográfiai szerkesztéssel, valós leellenőrizhető tartalommal, 32 oldalban készült polgármesteri beszámoló az elmúlt öt év eredményeiről.

Ezután egy-két héttel találtunk posta ládánkban egy a borítón a kormányzópárt színét eltulajdonító, a polgármesteri beszámoló tipográfiai megoldásait alkalmazó, A/5 méretű kiadványt, ugyancsak a PÉ und PÉ formációtól. A TARTALOMRÓL MOST NEM SZÓLNÁNK…

NO COMMENT!

Testületi ülés után

Testületi ülés 2019. szeptember 26. Valószínűleg a jelen ciklus utolsó ülése volt.
Természetesen az ellenzéki képviselők próbálták kihasználni a lehetőséget arra, hogy megindítsák utolsó támadásukat Küller János és képviselő társai ellen. Várható volt, felsültek vele…
B.I. képviselő azzal vádolta választási kiadványukban a polgármestert, hogy a legutóbb kiadott Pilisborosjenőért című beszámolójában, melyben az elmúlt öt év eredményeit összegezte Küller János, a fele sem igaz a leírtaknak. A polgármester úr megkérte, hogy mutassa meg melyek azok a pontok, melyek nem igazak. B.I. nem tudott olyan részletet mutatni, amellyel bizonyíthatta volna igazát. A jelenetről B.I. készített videó felvételt. Megkérjük tegye közzé.
Más, napirend előtti felszólalásokban néhány, mint a polgármester úr válaszából kiderült, már intézkedés alatt álló hiányosságra hívták fel az önkormányzat figyelmét. Ilyen például a Szőlő utca útfelületének javítása.
A testületi ülés idejében kezdődött meg a 2097 Egyesület választási gyűlése. Az esemény mérsékelt érdeklődés mellett zajlott le. Természetesen nem csak az egyesületet támogatók voltak kíváncsiak arra, hogy, végül is mért kéne a 2097-nek ( valójában a már többször megbukott Községvédő Egyesületnek) átadni a falu irányítását. Szemmel láthatólag több, az egyesület ténykedésével egyet nem értő, meghirdetett hívó szavaikon átlátó pilisborosjenői lakó is megjelent.
Falunkért