Hozzászólások 2019. július

Szerintem

Szerintem megdöbbentő, hogy vannak olyanok Pilisborosjenőn, akik a választások közeledtével (is) közintézményeben, közterületen fröcskölve, ordítva nyilvánítanak véleményt valamelyik képviselő, vagy polgármester jelöltről.

Mit lehet tenni ilyenkor, ha a normális Ember (nagy E-vel!) elszenvedőjévé válik egy ilyen történésnek? Először nézzük meg magát az ordító embert. ( kis e-vel!), aki a produkciót előadja. ( A jó ízlés nevében nem készítek személyleírást, bár már ez is sokat elmondhatna azzal kapcsolatban, hogy mennyire releváns a mondandója az illetőnek.) Aztán jön, hogy mit mond, mit hord össze. Ha nem vagyunk kellően tájékozottak az elordított témáknak, de dőljünk be! Ne higgyünk el mindent, amit ezen illető az arcunkba tol! Valljuk be, nehéz is lenne! Lehetnek személyes, piti okai is annak, hogy valaki ellen ily módon emelnek szót. Ezen esetben inkább szomszédságbeli problémák, vagy valamelyik Hivatal, hivatali dolgozó döntésének sérelme is állhat a jelenség hátterében. Felvetődik a kérdés, hogy a választópolgár egyéni sérelmei mennyire befolyásolhatják egy választás eredményét? Tegyük fel, hogy az ordítozó annyi szavazót állít a maga oldalára, hogy egy adott jelölt, jelöltek, vagy éppen a regnáló polgármester nem jut be a testületbe, illetve nem lesz polgármester. Aztán szépen bedől a falu, mert egy alkalmatlan csapat, egy valamilyen helyi erő által befolyásolt balek polgármesterjelölt kerül döntési helyzetbe. Ennek a felelősségét ki fogja vállalni? Megjósolom: SENKI! Ilyenkor, mint 2010-ben is a Küller Jánost “elzavarók” nem nagyon integettek 2012-ben, mikor a Paksi testület a kassza kiürítése után lelépett, hogy én voltam, én voltam!

Közzétéve: 2019. július 31.

**********************************************************

Kedves Szerkesztők! Kedves Küller János!

Először gratulálni szeretnék az elnyert bölcsőde pályázathoz! Nagy öröm ez mindenkinek Pilisborosjenőn! Köszönjük!.

Másik gratulációm a Falunkért Facebook Csoport létrehozásáért jár. Helyi politikai ellenfeleik minden hullámhosszon jelen vannak! Minden lehetőséggel élnek a hatalom megragadásáért. Ezzel legyenek Önök és Te is János tisztában. Azok helyett is megfogalmazom aggódásom, akik, egyéb okok miatt nem tudják nyilvánosságra hozni véleményüket, tapasztalataikat a helyi ellenzék módszereiről, alantas, minden pszichológiai eszközt bevető, az idősebb embereket kihasználó, mondjuk ki ALJAS trükkjeiről, melyet a, most már tudjuk, október 13-i választások megnyeréséért művelnek, alkalmaznak. Politikai, közéleti, közösségi elképzeléseik, elbeszéléseik stílusa, rámenősségük szintje kimeríti a liberál-bolsevik jelző tartalmát! Elterjesztették magukról például, hogy a Kormánypártok támogatják Őket, aztán kiderült, legalábbis ilyenek terjednek a faluban, hogy a DK vagy a Momentum. Ebben az esetben sajnos mindenre fel kell készülni! Majd itt is lesz orosz kapcsolat, korrupció (ez már volt is…) és minden a palettán szereplő, a cél eléréséért mérlegeletlenül bevetethető eszköz, lózung, demagógia. Ilyenek például a “közösség építés”, vagy az “Élő falut, alvó város helyett” szlogenje a 2097 Csoportnak. Megáll az ember esze! Most pont fordítva ülnek a lovon! Eddig Községvédőként azt tűzték a zászlajukra, hogy “alvó falu” Pilisborosjenő, az emberek bejárnak a városba dolgozni, aztán hazajönnek aludni. Ez szerintük akkor tűrhetetlen volt. Fejleszteni kell a falut, mondták, hogy városias legyen, ne kelljen bemenni szórakozni, vásárolni, dolgozni. Jöjjenek a turisták, stb… Most meg mit “vallanak”? Vissza a régi időkbe! De, hogyan? Erről már nem hallani sokat!

Vallom,tudom, hogy vannak természetes változási folyamatok, melyek érnek egy települést és annak lakóit. Vannak változtathatatlan, vagy csak súlyos anyagiak rááldozásával visszafordítható folyamatok. De mit lehet olyan 2097-es kinyilatkoztatásokkal kezdeni például, hogy “vissza kell adni a Fő utca vidékies jellegét”? Erről sem hallani bővebben. Le kell bontani az újabban épült házakat a Fő úton? Át kell alakítani a homlokzatot, kerítést? Birkákat, teheneket, tyúkokat kell tartani? Szép, és számomra is csábító, nosztalgikus lenne, de hogyan fiúk, lányok? Semmi eszköze, lehetősége sem jogilag sem anyagilag nincs egy önkormányzatnak erre. Ez olyan terv, mint a 2097 bebukott Patak akciója! Ezen az oldalon és Küller János Facebook oldalán is olvashatnak a valódi helyzetről a Patak beruházással kapcsolatban. Nézzék meg a 2097 oldalain, hogy mit hordtak össze a beruházással kapcsolatosan! Na, ilyen “szakértőik” vannak! Mire számíthatunk még?

Közzétéve: 209. 07. 27.

(Mod: szerk)

**********************************************************

Az elnyert bölcsőde
pályázattal kapcsolatos Küller János írásra eddig érkezett kommentek:

G. G. Gratulálok!!!

M. T. Gratulálok!

H. E. Gratulálok!…további sikereket kívánok…

K. S.
 Szuper 😉 Gratulálok!

M.G. Gratulálunk!

H. L. Gratulálok! A gyümölcs idejében megérett!

B. K. Örülök! Csak így
tovább!

T. É. János! Kívánom, hogy Te építhesd fel!

V.L.  Gratulálok! De az Óvoda esete intő példa! A
Paksi jóval drágábban akarta felépíteni, de jöttek az Öpések és, olyan 50
milliót spóroltak! Ne adj esélyt erre a túlköltekezésre a 2097-nek Jani!

V.I. Király!  Remélem a következő öt éved is ilyen sikeres lesz János!

**********************************************************

Majd én (is) válaszolok!

Mottó: a dolgok nem változnak! 2097= Községvédők

Megjegyzések az állítólagos érdeklődők, a 2097 lapjához érkezett és az utolsó oldalon közölt kérdéseihez

„Hogyan garantáljuk, hogy nincs mögöttünk ingatlan spekuláns?” 

(Tehát VAN!)

„ Mi a 2097 Csoport Egyesület jelöltjeinek terve a fejlesztési területekkel kapcsolatban?”

( Tudjuk! Mindent felrúgni, elsöpörni, újrakezdeni! Több milliárdos kártérítés veszélye! Lásd: a pilisborosjenői Várvölgy esete!  Megéri? Kinek a javára? Megkérdezte valaki a 2097-esek közül, hogy az ingatlanfejlesztők mit akarnak? Békét, nyugalmat, előre-haladást, a fejlesztés befejezését!)

Nincsenek Bécsi útiak, lazarétiek, malomdűlőiek, Tücsök utcaiak a jelöltek között. Csak a központi Ófalu fejlesztését tervezik képviselni?

(Átláttak a szitán és nem vállalta senki!  Különösen a 2097-esek és támogatóik, valamint más “faluszerető” jelöltek, az

ÚJRA NYITANDÓ BÉCSI ÚTI AGYAGBÁNYÁRÓL

dédelgetett terve lelkesíthette fel őket! )

Esetleges választási győzelmük esetén megszűnik majd a 2097 Csoport Egyesület, mint civil szervezet?

(A hangsúlyt a CIVIL (Vészcsengő!!!!) szóra tenném! MEGSZŰNIK! Akkor már minek költeni rá… Meg, hát lesz feladat elég. Ahhoz, amit Küller János előkészített kell az idő és az energia. És a  fejlesztési területek elgáncsolása is nagy munka lesz…)

Hol és, hogyan lehet találkozni a jelöltekkel?

(Úton, útfélen! Járnak házról, házra. Ott vannak minden kilométerkőnél! Timurnak és Csapatának (?) már fogadóórája is van! Ez jelzésértékű a jövőre nézve!)

Kedves Választók! Most még, biztosan, pár hónapig lehet élvezni Küller János polgármester és a jelenlegi testület többségi képviselőinek megfeszített munkájaként elért eredmények gyümölcseit. Hogy aztán mi lesz, Önökön múlik! De kérdés, hogy hiányzik e valakinek a 2097 által ránk erőltetni kívánt liberális szép új világ!

Közzétéve: 2019. 07. 23.

(Mod: szerk)

**********************************************************

T. Szerkesztők!

Hozzászólnék a Teljesség igénye nélkül című írásukhoz. Most lefogadom, hogy a felsorolt eredményeket nem fogja egyik “trónkövetelő” sem túlszárnyalni, már amennyiben lesznek olyan szerencsétlenek, hogy valamelyikük legyőzi Küller János jelenlegi polgármestert. Jelenleg nem minden aspiráns neve ismert, bár még Küller János sem tette közzé, hogy megméreti e az elmúlt öt évben végzett munkáját. Hallani ezt-azt.

T. B. (?) Ki is ez az ember? Nem régen költözött Pilisborosjenőre. Néhány fotón, 2097-es rendezvényen, s tán még a legutóbbi Közmeghallgatáson láttam az aspiráns urat. Hallottam, hogy Greenpeace aktivista volt. A végzettségéről írnak ezt azt- itt ott, de a képességeit nem ismerem. Sejtetik, hogy a hazai “civil” szféra elkötelezettje. Hírbe hozták a DK-val, a Momentummal. Röviden ennyi, de szerintem a választók 90 %-a még ennyit sem tud róla.

G. GY. Annyit biztosan tudok róla, hogy a Küllerrel szemben lakik. ( Tán János fertőzte meg?) Falubeli tevékenységéről: a Falugondnok Kft bebukott vezetője volt. 2012-ben váltották le. Sok millióba került a községnek ténykedése… Ha nem csalnak emlékeim, 2014-ben is indult polgármesternek. Vesztett. Van egy vicc az Önök weboldalán. Szerintem róla írták! Tényleg! Hol volt G. Gy. az utóbbi öt évben?

Közzétéve: 2019. 07. 23.

( Mod: szerk.)

*********************************************************

Tessék választani!

Küller János már gyermekkorától tevékenyen részt vett Pilisborosjenő társadalmi életében. Eleinte segítőként ténykedett, később programok, közösségi megmozdulások szervezésével foglalkozott.

Küller János 1998-tól 2002-ig KÉPVISELŐ és ALPOLGÁRMESTER volt!

Küller János 2002-től FALUMENTŐKÉNT védte a Községvédőktől a falut, egészen 2006-ig!

KÜller János 2006-tól (2010-ig) kezdte meg a Községvédők által majd hogy nem kifosztott falu ÚJJÁÉPÍTÉSÉT!

Küller Jánost 2010-ben, négy évre “pihenni” küldték a Választók!

Küller János 2014-től kezdte meg a falu Újjáépítést a Paksi féle testület okozta romokon!

Küller János 2014-től ISMÉT rendbe tette a falut, a pénzügyeket. Utakat épített (csak ebben a ciklusban, öt év alatt, eddig 17-et!) pénzforrásokat teremtett, számtalan feladat végrehajtását készítette elő.

Küller János ellenfeleinek falubeli köztevékenységének száma: NULLA!

Tessék választani!

(Mod:szerk.)

**********************************************************

Álljon meg a menet!

Azért álljon meg a menet! Még Paksi Imre is “letolt” négy évet képviselőként és vagy tíz éve itt lakott Pilisborosjenőn, amikor úgy érezte, hogy most már tényleg polgármesternek kell lennie. Hogy’ veszi a bátorságot valaki arra, hogy mindenféle gyakorlat, rálátás nélkül, maximum a különféle “civil zöld” szervezetek élaktivista múltjával, s tán ennek folyományaként is érzett küldetés tudattal megáldva, vezetni akar minket!? Ki kérte rá? Bizonyítson előbb képviselőként! Aztán majd meglátjuk! Egész más dolog egy liberális civil szervezet tagjaként mozgalmi tevékenységet végezni , mint egy önkormányzatot irányítani, mivel az utóbbit a rá vonatkozó törvényeknek, kötelezettségeknek megfelelően kell működtetni!

xx

(mod: szerk)

**********************************************************

Örömhír!

Megérkezett a megfejtés az előző hozzászóláshoz! Nem szeretnénk megsérteni a MŰVÉSZ ÚR jó hírnevét, ezért nem fedjük fel kilétét weboldalunkon!

(a szerkesztők)

**********************************************************

Találd ki!

Vajon ki volt ez a “tudós” támogató, aki ezekkel a sorokkal ajánlotta a Választók bizalmába Paksi Imrét és ezáltal annak Csapatát a 2010-es önkormányzati választások alkalmával (Paksi Imréék 2010-es szórólapjából):

NO COMMENT!

Megfejtéseket a szerkesztoseg@pbjfalunkert.hu e-mail címre kérjük küldeni! ( a szerk.)

Addig is míg beérkeznek a megfejtések:

  • Gondolom itt él a faluban. – Igen!
  • Valamilyen művészféle? – Igen!
  • Színész? – Igen!
  • Férfi? – Igen!
  • Olyan “sármos” férfi szerepeket szokott kapni? – Igen!
  • Tagja a 2097 Csoportnak? – Igen!
  • Most Őket fogja majd ajánlani? – Igen!
  • És, ha Ők is lelépnek, mint a Paksiék, akkor legközelebb is ajánl nekünk valakit? – Igen!
  • Rákérdezhetek? – Igen!
  • Ki az?

**********************************************************

Ami működik, ne javítgasd!

Azt mondják, hogy két igazi polgármesterünk volt eddig Pilisborosjenőn. Az egyik Szegedi Róbert (Isten nyugosztalja!) a másik Küller János.

Szegedi Róbert

Küller János

Meg is nézhettük magunkat, mikor elvették Küllertől a választópolgárok a többséget és később a polgármesteri széket! Pedig akkor is érv, az volt rengeteg! “Ne legyen többségben, akkor majd jól megegyeznek!, Mostmá’ jöjjön más!, Új seprő jól (?) seper”, stb. Hol vannak, hol lesznek azok, akik döntéseikkel felelőtlen, hozzá nem értő alakokat helyeznek döntési pozícióba? Akkor mentek igazán jól a falu dolgai, amikor Küller többségben volt, mint most, és akkor is, amikor a teljes testületben az Ő képviselői ültek! Két év Paksi Imre “kormányzás” (2010-2012) majdnem csődbe vitte a Falut! Pedig a testületben akkor csak Paksi emberei ültek! Emlékezzetek Emberek!

Én is tudok egy jó kis mondást: Ami működik ne javítgasd!

Közzétéve: 2019. 07. 15.

(Mod-foto: szerk)

**********************************************************

Annak azért van némi diszkrét bája, hogy (nyilvánosan, egyesülete (Patrióták) honlapján) az vádolja Küller Jánost korrupcióival, akinek ténykedése alatt milliók tűntek el ki tudja mire, mikor a Falugondnokságot vezette! Még jó, hogy azt a “pénznyelő automatát” a 2012 őszén a testületbe került Öpés képviselők megszüntették…

H. G.

(Közzétéve: 2019. 07. 13.)

(Mod: szerk)

**********************************************************

Üdv!

Szomorúan olvastam a szórólapos írásukat! Magam is kaptam ebből a politikai pamfletből. Sajnálom magukat, magunkat, magamat, hogy ilyen választékból kell ősszel döntenünk. Jelzem a másik egyesület is kezdi terjeszteni az igét. Azok, akik folyamatosan, új arcokat az előtérbe tolva próbálják kiragadni a kormányt a falunkat éppen irányítók kezéből, ismét arra készülnek, hogy Pilisborosjenő leszálló ágba kerüljön. Nekik ez az üzlet! Ehhez kellenek nekik ezek a balekok, akik most a listájukra kerültek. Programról afelől sem hallani! Csak az örökös mantra megy, hogy semmi sem jó, ahogy van, felrúgnának minden érvényes szerződést, ami eddig köttetett. Tudják egyáltalán, hogy ez mennyibe kerülne nekünk? Tudják! Ez a cél! Olyanoktól is hallottam a faluban, akiktől a legkevésbé számítottam rá, hogy a morgós Küllerre kell szavazni, mert az a szívét adja, ha kell falunkért. Én is ezt javaslom, csak úgy, hogy ne csak rá, hanem a csapatára is, mert, ha kisebbségben lesz, megint átélhetjük a Községvédős négy helyett most az öt évet!

Kevély

Közzétéve: 2019. 07. 13.

(Mod:szerk)

**********************************************************

Tisztelt Szerkesztőség!

Nagyon örülök, hogy ismét működik ez a weboldal! Nagyon hiányoztak már! Igenis szükségünk van egy, a Hírmondó honlap és Önkormányzati weboldal mellett egy másik, Falunk jobbítását kívánó orgánumra Pilisborosjenőn. Remélem, hogy az előző évekhez hasonlóan számíthatunk Önökre és a pilisborosjenői “civil” média által terjesztett hamis hírek helyett az Önök tollából megismerhetjük a tényeket és az igazat! Úgy vélem, hogy a Pilisborosjenőért valóban aggódók véleményét, érdekeit is képviselnie kell valakinek. Természetesen más hangnemet várok el a Falunkért weboldaltól, mint az önkormányzatiaktól! Legyenek kemények, szókimondók! Köszönöm munkájukat! Sok sikert!

S. J.

Közzétéve: 2019. július 10.

(Mod:szerk)

**********************************************************

Kedves Szerkesztők!

Régóta izgat egy kósza hír, de eddig nem volt olyan lehetőség, ahol megkérdezhettem volna, igaz e? 2015-ben, a Nagy Menekültválság kezdete után, talán éppen a Keleti Pályaudvar megszállása idején hallottam a faluban, hogy voltak olyan ötletek a mostanában nagyon a választók bizalmát megszerezni kívánó 2097-esektől, hogy a régi, akkor még lakatlan iskola épületében migránsokat kéne elhelyezni. S persze a szívtelen önkormányzat eszébe sem jut! Tisztelettel kérdezem, mi az igazság?

Egy Jenői

Közzétéve: 2019. július 10.

(Mod: szerk.)

Kedve Jenői!

Ezzel a kérdéssel sajnos nevezett egyesülethez kellene fordulnia. Mi is hallottunk ilyen pletykát. Annyit hozzá tennénk, azonkívül, hogy egyéb beláthatatlan következményei lettek volna ennek a felelőtlen ötletnek, ha ez megvalósul, most vajon hol lenne az Iskola? Ha igaz a hír, kijelenthetjük, felelősen gondolkodó egyesületnek, amely , állítólag a közösség (újra) építését tűzte ki (egyik) zászlajára, még gondolnia sem lett volna szabad ilyenre.

( a Szerk.)