Hozzászólások 2019 október

Nyilvánosság

Valahogy nem dőlnek a hírek az új polgármester és testület körüli történésekről..

Pedig lenne közlendő! Végül is, tényleg megalakult a testület és a bizottságok? Mikor lesz az első rendes testületi ülés? Milyen napirendi pontokat terveznek erre? Van e fejlemény az iskolai zebra ügyében, melyben győzelem esetén azonnali megoldást ígértek? Felvállalják e az előző testület által előkészített feladatok elvégzését, vagy mindent a nulláról kezdenek, ahogy az várható is… Persze a Bőlcsöde, tornaterem már az előző testület által elnyert pályázatival azért majd lehet büszkélkedni, de azokat meg is kellene építeni. Lesz mire hivatkozni, ha nem sikerül: üres a kassza! Már most?

Várjuk a híreket! Már csak az abból az irányból folyamatosan megkövetelt nyilvánosság okán is.

Torkos Borz esete

Mese, felnőtteknek

Torkos Borz már kiskorában elhatározta, hogy zöldebbé teszi a Világot. Már az erdei oviban, isiben is élenjárt a természet védelmében. Minden egyes megmozduláson részt vett, mely valamennyire is összefüggött ezzel a témával. Mire felcseperedett, megfelelően „bezöldűlt”, így hát ki is választotta Őt a Nagy Kerek Erdő soros, zöld vezére, vezető aktivistának. Sokáig ténykedett ebben a műfajban.

Egyszer csak rájött, a Világot, s ezen belül a szerinte is ékszerdoboznak tartott Pompás- Békés-Jövőt (röviden: PBJ) tudja igazából megmenteni, ott majd valóra válthatja álmait.  Hősünk odút vásárolt PBJ-én. Központi helyen, hogy legyen rálátása mindenre, s könnyen, gyorsan elérhesse az általa fontosnak tartott területeket s a Hivatalt, ahová vágyott. Torkos Borz (TB) lassan belefolyt PBJ közéletébe. Sok, szerinte közösségépítő akciót szervezett. Még PBJ vezetői is, ha nem is példának, de érdekesnek mondták eseményeit. Gyorsan peregtek az évek. Már éppen 20 hónapja élt PBJ-én, mikor bevillant neki: most már éppen ideje ténylegesen is a tettek mezejére lépni.

Szerencséje volt! Éppen akkor alapította újra mozgalmát PBJ Köszvényvédő CIVIL mozgalma Nyúl kilenc meg hét néven. Itt hatalmas karriert sikerült befutnia. Mire 32 hónapja lakott már PBJ-én Ő lett a kihívója az éppen regnáló vezetésnek a párválasztáson. Igaz semmit nem tudott arról, hogy miképpen is kellene dolgát végeznie, de hát voltak szakértői tanácsadói, támogatói (összesen 81 darab), akik megmondták neki a frankót. Igaz volt rutinjuk. Egyszer már sikerült PBJ-ét leamortizálniuk…

Szépen ment is a kampány, Torkos Borz csak úgy habzsolta a reflektorfényt, amibe került. Került, amibe került… Még a ravasz Vörös Róka támogatása sem tűnt fel Neki.  Még az sem, hogy Vörös Róka nyilatkozatra bírta Narancs Bácsit Ő érte, aki köztudottan nem kedveli a narancslevet, melyet emberemlékezet óta termel már kiváló minőségben Narancs Bácsi. Gondolta, itt van Rák Koma, aki jól összevagdossa Narancs Bácsi óvatlan nyilatkozatát, ez segíthet a saját céljaimra felhasználni. De a Népnek ez azonnal feltűnt, annyira nyilvánvaló volt. Nem is Narancs Bácsira haragudtak, aki beavatkozó be nem avatkozást követett el a nagy Kerek Erdőn, nem is a Ravasz Rókára, hanem kire? A Torkos Borzra! A Nép meg is hálálta neki, hogy ideáig elment, jól „lesavazták” a párválasztáson…

Mese Mackó Papáról

Mackó Papa már kiskorában -akkor még Pici Bocsnak hívták- részt vett az Erdő közéletében. Sok mindenre alkalmas volt, mert szerette az Erdő közösségét, múltját jelenét és később jövőképe is volt. Nem mellesleg, nagyobb korától Ő készítette a szorgos méhek segítségével a legjobb mézet az Erdőben. Ahogy cseperedett egyre több feladatot kapott az Erdő lakóitól. Teltek-múltak az évek a Pici Bocsból Mackó Úrfi lett. A Nagy Medve, az Erdőmester maga mellé vette, tanulja ki, miképpen kell az Erdő lakóit szolgálni, a fákat megvédeni, utakat karbantartani, betegellátó épületet építeni. Az Erdő lakói, miután a Nagy Medve nyugdíjba vonult, vállukra emelték, „legyél Te a Nagy Medve utóda, kérünk, ülj a székébe!” Hősünk meg is tette. Megint múltak a dolgos évek. Egyszer csak Mackó Úrfi azt vette észre, hogy kezdték Mackó Papának szólítani az Erdő lakói. Ez persze nem csak a korának, hanem morgós, őszinte természetének is köszönhető volt… Minél több időt töltött el az Erdő lakóinak szolgálatában, annál nehezebb volt tartania a hátán a súlyos terhet jelentő feladatokat.  Persze jöttek az önjelölt trónkövetelők, köztük a Vörös Róka! Mivel tudta, hogy a Mackó Papa készítette a legjobb mézet, kerített egy jó hosszú madzagot és bekente a Tőle lopott aranysárga édes folyadékkal. Így találta fel a Róka a mézesmadzagot és ezzel csalta lépre az Erdő lakóit! Persze a mézesmadzag édes volt, a csábítás nagy, az Erdő lakói a Vörös Rókának adták át Mackó Papa székét. Ő meg hálából másnap jól fel is falta Őket.

A mesének vége, aludjatok jól, álmodjatok szépeket felnőttek!

Kard ki, kard?

Ez egy régi mondás, mikor a vitafelek valamiben nem értenek egyet és komolyabb “meggyőzésre” van szüksége valakinek a vélt igazáért.

(Egy újságban olvastam: Az ember arra született, hogy folytonosan keresse az igazságot, de óvakodjunk azoktól, akik azt hiszik, megtalálták…. AZ ÖPE még keresi!)

Szerintem, most Pilisborosjenőn is valami hasonló kardozás zajlik., csak a látszattal ellentétben nem generációk megütközése zajlik! A tapasztalat és a tapasztalatlanság van most a páston!

Az Összefogás Pilisborosjenőért Egyesület azért küzd évtizedek óta bizonyított tapasztalatával, hogy megtartsa falunkat egy eredményes, biztos, nyugodt folytatás esélyén. A tapasztalatlanság jelöltjei a 2097 Egyesület és a Pé und Pé.

Kiszámítható, megbízható, TAPASZTALT képviselők és az eredményes munka folytatására szavazunk vagy inkább tegyük kockára mindazt, amit eddig elértünk?

Tessék választani!

Üröm, a jó példa!

Általában ezt halljuk falunkban. Most miért nem? Valahogy az önkormányzati választás kampányában nem kerül elő a 2097-esektől, hogy Ürömben Laboda urat évtizedek óta újraválasztják az ürömiek? Úgy tudjuk, hogy most ellenfél nélkül maradt, mert annyira egyértelmű, hogy maradni fog.

Pilisborosjenőn is egyértelműek Küller János és az Őt támogató képviselők eredményei, 21 éve, egy ciklus megszakítással alpolgármester, illetve három ciklusban polgármester volt. Ráadásul az utóbbi évek eredményei látványosabbak, mint Ürömé!  Vajon miért nem ismeri el a helyi ellenzék ezeket az eredményeket és Küller János rátermettségét erre a munkára?

Ez a jó kérdés! A válasz a mélyben lakozik!

Közzétéve: 2019. október 3.