Hozzászólások 2020 február

Fentről, térkép e táj!

Mottó: Tán a világ egyik legnagyobb csodája a repülés. Ha nem a Te fejed felett repkednek…

2019. október közepe óta ÖKO önkormányzat van Pilisborosjenőn. Állítólag… A 2097 Egyesület közel kétéves kampányában az akkor még csak (látens) polgármester jelöltje vezetésével, heti rendszerességgel szedte a szemetet a faluban és a természeti környezetben, ültette a fákat „szakmányban”. Csak a fejüket kellett volna felemelni és – vagy a fülükből kivenni a „fülest” és megtapasztalhatták volna azt a jelenséget, mely nagyszerű lehetőséget adott volna rátermettségük bizonyítására. Ha megoldották volna a Pilisborosjenő feletti, az érintett területeken élők számára már-már az elviselhetőség határát súroló légi forgalom problémáját, talán lett volna egy valós okuk a választóknak a bársonyszékekbe szavazni Őket. A Hírmondó előző szerkesztője többször írt a lakók nyugalmát megzavaró és az itt élők egészségét károsító, zaj és környezetszennyező légitevékenységről, a 2097 Greenpeace-esei, valamiért nem „repültek rá” a témára.

Pedig nagy lehetőséget hagytak ki! Amennyiben a 2097 Egyesületnek sikerült volna bármilyen pozitív hatást elérnie ebben a témába, például azt, hogy a Liszt Ferenc repülőtérre leszállni igyekvő gépek ne a legalsó légifolyósóban, hanem párral fentebb haladva repüljenek át falunk felett, legalább egy eredményt fel tudott volna mutatni a választás előtt. Így, azonban semmilyen értékelhető, a falu javát ténylegesen szolgáló eredményt nem tudtak letenni a választók asztalára.

Ha a fenti változást sikerült volna (sikerülne?) elérniük, nagyban csökkenne a gépek által okozott zaj terhelés és a hajtóművek által kibocsájtott égéstermék is a nagyobb magasság miatt jobban eloszlana a légtérben.

A „hatalomátvétel” óta sem hallunk arról, hogy e témában bármilyen lépést is tett volna az új önkormányzat. Kedvenc ügyeik, a falusias környezet megmentése, az értékek (?) megóvása, új faluközpontot, Waldorf iskolát akarnak. Átkötő utat nem akarnak. Ezek szerint a repülőforgalommal minden rendben van. Szerintünk nincs rendben!

Javasoljuk, hogy az önkormányzat a lehető leghamarabb jelezze az illetékes hatóságoknak az itteni tarthatatlan légihelyzetet. Nem reménytelen az ügy! Mások tudtak eredményt elérni! Éjjelente legalább pár órára szünetel a légiforgalom. Persze ez nem az új önkormányzatnak, hanem a kormány és az előző budapesti főpolgármester profi tárgyalásainak köszönhető!

Úgyhogy, harcra fel!