Hozzászólások 2020. május

Poros utakon

(Könnyezem, vagy csak a POR szállt a szemembe nem tudom…)

A Steintheim utca kapcsán írt írásukhoz csatlakoznék írásommal

Isteni szerencsénk, hogy egy volt (?) „grínpíszes” polgármesterünk van! Lehet, hogy többekben megütközést kelt ez a kijelentés. Bennem is…  de felcsillantja a reményt, hogy a „zöld ügyek” profi kezelése pozitív változást hozhat falunknak, például poros útjaink minél előbbi szilárd burkolatúvá tételének megvalósulásában.

Azok számára, akik már olyan szerencsések, hogy el is felejtették, hogy valaha az ő utcájuk is porfelhőkben úszott szárazabb időszakban (nedvesebb időkben sárban…) elmondom, hogy az autóikkal száguldozó „lakótársaink” és a hozzájuk érkező vendégeik, futárok hatalmas porfelhőket kavarnak például a Szent Donáth, Tölgyfa, Steintheim, és a Vincellér utcákban, mit sem törődve az ott lakók „porterhelésével”. A szilikózis veszélyén túl az utak környezetének porfedettsége is kritikus. A kerteken belül álló zöld növényzet is fuldoklik a portól. Az utcán parkoló, vagy a telken belül álló autók márkája felismerhetetlen a rájuk rakodott szennyező anyagtól. Ki tudja milyen rákkeltő anyagokat hord magával a légáram a porral együtt?! A gyalogosokat (vannak még ilyenek!) sem kíméli a por. Egy-egy elhaladó autó okozta porfelleg percekre légszomjat okoz az arra járóknak. Persze az autós is, ha éppen gyalogos, szidja ilyenkor a járművezetőt, de aztán Ő is kocsiba ül…

Kérem a tisztelt önkormányzatot és annak grínpíszes múltú (?) vezetőjét, szíveskedjen az elődök által megkezdett Útprogramot folytatni. Ezen az oldalon is írják, van olyan utca, melynek építési engedélyét az ott élők (még Paksi idején) (Vincellér utca) fizették ki.

Kérem a tisztelt önkormányzatot és annak grínpíszes múltú (?) vezetőjét, álljon le a sárdobállással (szó szerint!), és hajtsa végre poros útjaink leaszfaltozását. Képviselje azok érdekeit is, akik pusztán pormentes környezetet szeretnének nem pedig Waldorf iskolát, Faluházat.

A díszburkolatról, járdáról már álmodni sem merünk…

PÉKÁ-PÉBÉJÉ

2020-05-27