Hozzászólások 2020. március

Poros utakon

(Könnyezem, vagy csak a POR szállt a szemembe nem tudom…)

Isteni szerencsénk, hogy egy volt (?) „grínpíszes” polgármesterünk van! Lehet, hogy többekben megütközést kelt ez a kijelentés. Bennem is…  de felcsillantja a reményt, hogy a „zöld ügyek” profi kezelése pozitív változást hozhat falunknak, például poros útjaink minél előbbi szilárd burkolatúvá tételének megvalósulásában.

Azok számára, akik már olyan szerencsések, hogy el is felejtették, hogy valaha az ő utcájuk is porfelhőkben úszott szárazabb időszakban (nedvesebb időkben sárban…) elmondom, hogy az autóikkal száguldozó „lakótársaink” hatalmas porfelhőket kavarnak például a Szent Donáth, a Steintheim, a Vincellér utcákban, mit sem törődve a szintén ott lakók „porterhelésével”. A szilikózis veszélyén túl az utak környezetének porfedettsége is kritikus. A kerteken belül álló zöld növényzet is fuldoklik a portól. Az autók márkája felismerhetetlen a rájuk rakodott szennyező anyagtól. Ki tudja milyen rákkeltő anyagokat hord magával a légáram a porral együtt?! A gyalogosokat (vannak még ilyenek) sem kíméli a por. Egy-egy elhaladó autó okozta porfelleg percekre légszomjat okoz az arra járóknak. Persze az autós, ha éppen gyalogos, szidja ilyenkor a járművezetőt, de aztán Ő is kocsiba ül…

Kérjük a tisztelt önkormányzatot és annak grínpíszes múltú (?) vezetőjét, szíveskedjen az elődök által megkezdett Útprogramot folytatni. Van olyan utca, melynek építési engedélyét az ott élők (még Paksi idején) (Vincellér utca) fizették ki.

Kérjük a tisztelt önkormányzatot és annak grínpíszes múltú (?) vezetőjét, álljon le a sárdobállással (szószerint!), és hajtsa végre poros útjaink, ha más nem leaszfaltozását. A díszburkolatról álmodni sem merünk…

PÉKÁ-PÉBÉJÉ

********************************************

Kit érdekel!?

Kit érdekel a Waldorf Iskola, az Átkötő út, a Budai Tégla ügye? Engem például nem!

Nem a leendő Waldorf Iskola környékén lakom. Nincsenek iskolás korú gyermekeim. Óvodás sincs, úgyhogy a Waldorf Óvoda léte sem érint. Nem vagyok vállalkozó, úgyhogy a régi iskola épületében sem akarok helyiséget bérelni. Minek kéne nekem a Waldorf iskola?

Az átkötő út kérdése sem izgat fel! Nem a Bécsi úton lakom, nincsen az iparterületen földterületem, telkem. Nincs az út mellett házam. A régi-új iskolába sem jár még rokonom, barátom gyereke sem. Nem akarok a Bécsi útra, M0-ra rövidebb úton lemenni. Nem akarok vonattal utazni sehová a solymári állomásról. Az ottani áruházban sem vásárlok, nekem jó az itteni, vagy az ürömi Coop, a Kati Zöldséges! Postára is idejárok a faluba. Az orvosom itt van. Már fül- orr gége rendelés is van. Vérvételt is csinálnak, akár komolyabbat is. Idejárok a virágoshoz, ha megünneplünk valamit, vagy gyászolunk valakit. Ha társaságra vágyom beugrok a kocsmába egy sörre a barátokkal. Ha akarnék pékhez is mehetnék itt, voltam is… Az önkormányzattal (hála Isten) nincs kapcsolatom. Ügyeket nem intézek a polghivművházban, s nem „művelődök”  ott. Az adókat rendben befizetem. (Nem kapok értük sokat…) Minek kéne nekem az átkötő út?

A Budai Tégla kétévtizedes tili-tolizása sem érdekel. Úgysem fog soha az itt élők javára megoldódni! Most volt esély, elszabták…  Az, hogy nem fizeti be az adót a cég, viszont képtelenség, mivel nekünk be kell fizetnünk!

Ami viszont érdekel:

Mi van az Útprogrammal? Az is a kukába került, vagy ezt sem találják?

Falunk déli oldalán van még két, nagyon rossz állapotban lévő utca. Azokkal mi lesz? Az egyikre az ott élők jóvoltából meg vannak a tervek is.

Tele van kátyúval a falu!

A villanyoszlopokat továbbra is csak a járda elhagyásával tudják a járókelők kikerülni! Tíz éve ígérte Valaki, hogy…

Falunk csodálatos természeti környezetében hordja a szél a szemetet!

Az idelátogató turisták parkolási lehetősége nincs megoldva! Most az önkormányzati ingatlanon parkolnak! Lehet, hogy ezért nem oda akarják építeni a bölcsődét? Inkább parkoló lesz a helyén? Ráadásul ingyen teszik tönkre a környezetet, zavarják az itt élők nyugalmát!

Hétfőnként, a hétvégi kirándulók jóvoltából kibuggyan a szemét az alulméretezett szemetesekből!

Rettenetes a közhangulat a faluban!

Hol vannak az eddigi ilyen-olyan szemétszedési, faültetési akciók, újközösség formáló rendezvények?

Hiányzanak az önkormányzatot nagyobb teljesítményre ösztönző anyaegyesületi (2097 a szerk. ) bírálatok. Most már „minden nagyon jó, mindennel”….?

Zavar, hogy összevissza hazudoznak a képviselők, a testület, a polgármester. Próbálják elterelni a figyelmünket a mindenkit érintő problémákról, napi kérdésekről és az önkormányzat tehetetlenségéről.

Zavar, hogy milliárdos veszteséget bevételnek akarnak eladni!

Lenne mit tenni, jobbitani Urak, Hölgyek! A Waldorf, az Átkötő út, a Budai Tégla ügye mellett ezekre a kérdésekre is kellene figyelniük!

KÁDÉ PÉBÉJÉ

********************************************

Szerintem

(Történelmünk bugyraiból)

Szerintem a falu ingatlanvagyonának a kimentése folyik jelenleg! (Már megint!)

Kísért a múlt! Ismerős a történet!

A 2097 Egyesület és az új Önkormányzat „szakértő” csapatából többen tagjai voltak a Községvédő Egyesületnek. Ezen csoportosulás 2002-ben vette át falunk irányítását, úgy, hogy Küller János, akit akkor választottak meg először polgármesternek (az előző ciklusban alpolgármester volt) 4:7 arányú kisebbségben volt kénytelen vezetni a testületet. A kisebbségben lévő képviselőknek és a Küller Jánosnak köszönhető, hogy a Községvédő Egyesület testületi többsége nem tudta a falu ingatlanvagyonát kimenteni egy kft-be, mivel ez volt akkor a célja a Heteknek! Ez a trükk akkor még előadható lett volna, később, mivel a törvényalkotók rájöttek a joghézagra, megszűnt a lehetőség az önkormányzati ingatlanok ilyen módon való magán kézbe átjátszására. Persze mindent megpróbáltak. Le akarták mondatni Küller urat. Felfüggesztették, beperelték. Hiába! Ellenállt. Sikert ért el!

Ha ma egy ilyen kvalitású, ennyire bátor polgármesterünk lenne, nem történhetett volna meg az a skandallum, amit a falu köznyelve manapság Budai Tégla ügynek nevez.

S.J. PBJ

Nem tudni, hogy honnan veszik a képviselők a bátorságot egy ilyen panamához! Akárhogy is nézzük, a Budai Tégla Zrt-nek be kell fizetnie a bíróság által jogszerűnek ítélt, az adóhatóság által kivetett adót. Ettől nem lehet eltekinteni. Semmilyen megállapodás nem írhatja ezt felül. Arról nem is beszélve, hogy a Budai Tégla által „átadott” telkek fekvésük, a hiányzó közművek, utak nélkül felannyit sem érnek, mint amennyit most az Önkormányzat kommunikál! Hová lett 250 millió?

Tisztelt képviselők! Egyszer el kell számolniuk ezzel az összeggel és döntésük következményeit is vállalniuk kell!

KÁBÉ-PBJ