Hozzászólások 2021. január

Üdv!

Olastam a parkolóproblémáról írt cikküket. Magam is tapasztalom, hogy hétvégenként már nem érdemes kirándulást tervezni az itt élőknek. Olyan elképesztő turista roham van ilyenkor, a parkolni vágyó autósok csak úgy donganak a környéken. Már kora délelőtt elfogynak a parkolóhelyek. Ettől kezdve az autók egyre beljebb a faluban keresnek leállási lehetőséget. Előbb utóbb tele van a falu bóklászó autósokkal.

Nem tudom, mit lehet ezzel kezdeni. A forgalomtechnikusnak tán van tapasztalata az ilyen gondok megoldásával, de a lehetőségek korlátozottak. Ha lenne szabad önkormányzati terület valahol a falu szélén, vagy erre alkalmas bérbevehető ingatlan, akkor is a közelben élők (jogos) ellenállásán fog megbukni az új parkolóhelyek kialakítása, kijelölése. Arról nem is beszélve, hogy ezek a költségek, melyekbe a leállóhelyek kialakítása kerülnek, honnan fognak előkerülni. Mennyi haszna lehet egy ilyen, nem kis összegbe kerülő projectnek?

Nem irigylem az önkormányzatot, de hát ezért kapják a fizetésüket, arra kapták a megbízást, hogy megoldják az ilyen feladatokat. Eddig nem nagyon látszik, hogy megszolgálják a választóktól kapott bizalmat.

(Olvasói levél 2021-01-20)

***************

T. Falunkért! T. ÖPE!

Felháborító, hogy a jelenlegi önkormányzat milyen könnyedén bánik a mások pénzével!

Hihetetlen, amit Önök írnak weboldalukon a bölcsődével kapcsolatosan. Ugyan van ismeretünk a 2010-2012-ig tartó rövidke ciklusban tervezett óvoda építés anomáláiról, de ez már azon is túl megy! Akkor is úgy 60 millióval többért akarták megépíteni Paksi Imréék az új óvodát, majd leléptek mert rájöttek, hogy összedől minden, jobb kiugrani alóla. Otthagyták az elnyert forrású, általuk túlárazott intézményt a romok alatt! A belépő, már rutinos ÖPE képviselők hozták helyre a dolgokat és építtették meg sokkal olcsóbban az intézményt. Könnyű drágán építeni (a mások pénzéből…) ! Sokkal nehezebb gazdaságosan! Talán még most kiugorhat a testület a szerződésből (ha van egyáltalán.) Tervezzék újra, olcsóbban! Mint Önök is írják, az újratervezés megy nekik.

(Olvasói levél 2021. január. 12.)