Hozzászólások 2021. március

Ne haragudjanak, de ez már több a soknál!

Olvasom weboldalukon, hogy a polgármester elhallgatta a falu lakói elől, hogy a közeli jövőben nem számíthatnak a kisgyermekes szülők arra, hogy az itteni (állami) bölcsődébe vihetik gyermekeiket. Elképesztő, hogy ilyen megtörténhet! Adott egy nyertes pályázat, amit ki tudja miért visszadobnak. Vagy a pénz fogyott el, vagy a lelkesedés, vagy az akarat. Lehet, hogy mindegyik?

Az a legpofátlanabb, hogy mindeféle videós meg rádiós trükkökkel élnek, ha a saját pecsenyéjüket kell sütögetni, aztán, ha lényeges, a lakók sokaságát érintő kérdésről, mint a bölcsőde idei befejezésének elmaradása, hallgatnak. Látjuk, legalábbis úgy néz ki, épül a bölcsőde. A polgármester is ezt nyilatkozza. Aztán kiderül, hogy visszaadják egy másik, egy zsírosabb, ki tudja mikor elérhető, ki tudja mikorra befejezhető pályázat kedvéért? Szerintem ez nem normális! Én nem erre adtam a voksomat!

Lakossági levél 2021. március 6

***********************************************************

Március 15-re

Vajon mi lehet az oka, hogy a díszpolgári cím megalapítása óta (Szegedi Róbert alapító) hagyományossá vált augusztus 20-a helyett a március 15-i átadásra kíván áttérni az önkormányzat? Mint tudjuk, augusztus 20-a Szent István ünnepe, melyet az új kenyér napjaként is szoktak emlegetni. Az előző rendszerben a kommunisták “rátelepedtek” e jeles napra és az Alkotmány napjának lehetett csak nevezni. A március 15-ei heteket Forradalmi Ifjúsági napokkal kívánták “kiherélni” az akkori rendszer haszonélvezői. A rendszerváltás után is mét az egyházi jellegű, első nagy királyunk nevével fémjelzett elnevezés lett szokásos. A Pilisborosjenő Díszpolgára cím átadásának sem véletlenül lett ez az időpontja. Kérdés, miért az 1948-as szabadságharc emlknapján kívánja a 2097 Egyesület önkormányzata átadni a díszpolgári címet? Jövőre bevezetik a Forradalmi Pilisborosjenői Napokat? A múltat végkép eltörölni…?

(Olvasói levél 2021-03-11)

******************************************************