Postaládánkból rovat

2020. 03. 16. /1

Egy rossz döntés helyett -mint Waldorf- jobb lenne, ha elhalasztanák a döntést, maradna minden a régiben egy ideig. (Ha még nem késő szólni…) Úgyis olyan gazdagok lettünk a Budai Tégla „ajándékkal”. Van miből fenntartani…

********************************

2020. 03. 16. /2

Az Önök helyében nem fényezném többé az önkormányzat ötleteit, ezzel-azzal kapcsolatos elképzeléseit azáltal, hogy újra és újra „megrágják” azokat. Az idősek otthonának van létjogosultsága és pont! Mint egyetlen normális, szükséges, hiánypótló alternatívának, csak ennek van értelme. Aki mást mond, személyesen érdekelt, elfogult, 2097 hívő! Nem csak szerintem!  

********************************

Szemét ügy

Egy szerkesztőségünk e-mail címére érkezett és a levél írója által -illetékesség okán-, Pilisborosjenő öko önkormányzatának címzett levél

Tisztelt Önkormányzat! 
 

A mai napon (február 12) a közszolgálati rádióban hosszú műsor volt a közterületeken történő szemétlerakásokról, amelyek borzasztó körülményeket teremtenek sok helyen. Az erdőkben, mezőkön, utak mentén lerakott szemét kárt okoz, és költséges az összeszedése.
A példák közé betesszük a Pilisborosjenő – Üröm-körforgalom között hasznos szerepet betöltő Budai utat is. A Budai út mellett nagyon sok szemetet raknak le.

Sajnos községünkben is vannak lerakatok, ahol ha a tulajdonos meg akar szabadulni a szeméttől, az egyik lehetősége lehet az erdő széle.
Községünk több területe tiszta, jól néz ki, kulturált.
Vannak azonban olyan példák, amikkel a “szomszédok” azaz a közelben lakók nem tudnak mit kezdeni.

A szeméttel, vagy roncskocsival díszített “szomszéd” telek komoly anyagi kárt is okoz a Szomszédoknak, ha valaki el akarja adni az ingatlanát, mert máshová kell költöznie, vagy nagyobb lakásra van szüksége. A vevők, akik a hirdetésre eljönnek ingatlant nézni, köpnek egyet és távoznak, a “szomszéd” szeméttelepet meglátva.
A szemétfelhalmozók, roncskocsi tárolók így komoly anyagi kárt okoznak a Szomszédaiknak. Megfizetik? NEM!


Küldünk két fényképet az Önkormányzatnak, hogy lássuk, van-e valamilyen lehetőség az ingatlantulajdonosok “szemét” hozzáállásának befolyásolására.

Az egyik a forgalomból kivont gépkocsik kérdésére utal, amitől Pilisborosjenő többször szenvedett már: a község határain, és az utcákban is voltak évek óta lerakott roncsok.

A másik a szemét el-nem szállítását illusztrálja, ami az erdőbe, vagy a Budai út mellé vitt szemeteszsákok lehetőségét jelenti.
Utóbbi azért is probléma, mert nevetségesen alacsony a szemétdíj, amit sárga csekken megkapunk: 6400 Ft negyedévente! Ezt még kis nyugdíjból is ki lehet fizetni.

Kérjük tehát az Önkormányzatot, gondolják át, van-e lehetőségük az egyes telkeken látható helyzetbe beleszólni? 

(Név a szerkesztőségben. Fotó: a beküldő felvételei)

**********************************************************

László Imre vagyok.

Apámmal László Andrással történt meg még a múlt század közepén, kántortanító volt. (1936-1952,1953? között) Vezette az iskolai és az egyházi énekkart, színdarabokat, modellező szakkört vezetett, az önkéntes tűzoltók parancsnoka volt. stb Igen aktívan részt a falu életében. Az akkori hatalom Rákosi Mátyásék felszólították, hogy válaszon, vagy tanító vagy kántor akar lenni. (vallásszabadság van, hirdették) A falu lakossága és a hívők nagyon  tisztelték és szerették  őt, és kérlelték, hogy kántor maradjon, a tanítói fizetését ők majd összeadják. Apám elgondolkodott: egyszer, kétszer vagy hányszor kapja meg az összedobott fizetését, és utána.? És a tanítóságot választotta bölcsen, okosan, előrelátóan a biztosat választotta a bizonytalannal szemben.

A szakértőket vajon meddig lehet terhelni egyszer kétszer vagy hányszor, nem tudom.

Október 13-án menjünk el szavazni és döntsünk bölcsen és okosan, a biztosat válaszuk a bizonytalannal szemben. A járt utat ne adjuk a fel a járatlannal. Válaszuk újra azokat akik már bizonyítottak azaz

Szavazunk Küller Jánosra és csapatára.

Köszönöm, hogy meghallgattak

2019.10.11

László Imre