Hozzászólások 2019. augusztus

Kedves Látogatók!

Ezen az oldalon az Önöktől e-mailben, vagy egyéb módon érkezett hozzászólásokat közöljük. Az üzenet elküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a szerkesztőség azokat, az eredeti értelem, tartalom elvesztése nélkül, moderálja, javítsa, rövidítse.

( a Szerkesztőség)

**********************************************************

Sződd a selymet Elvtárs!

Sokaknak, de elsősorban idősebbeknek ismerősen csenghet ez a mondat. Manapság, mint annyi minden ez is kissé átalakult. Falunkban, Pilisborosjenőn például „Sződd a cselt Elvtárs” -ra. Nem nagy különbségnek tűnik, de a lényeg pont ebben a picike kis változásban van.

Magyarázat:

Ha a halandó pilisborosjenői Ember tennivalói intézése közben, vagy egyszerűen csak munkába, vagy hazafelé tartva nagyobb autó csoportosulást lát valahol, bátran gondolhatja, hogy ott valami esemény van. Választások közeledtével, ha az ember a Péknél, a Waldorf Óvodánál vagy más a most éppen a választók kegyeit keresők kampány kongresszusi összejöveteleinek valemelyikénél megy el, az biztos, hogy a sok autócsoda, (elektromos, hibrid, csúcskategóriás terepjárók) az aspiráns konspirátoroké. Szőni kell a cselt. Szőni…

És már megint a választások közeledtével lettek olyan fontosak az emberek egyeseknek. Igaz felforgatási kísérlet az volt végig az egész ciklusban. Akadályozni kellett a munkában a Hivatalt, a polgármestert, nehogy valami pozitív, überelhetetlen történjen a regnálók és természetesen falunk lakóinak előnyére. Nem véletlenül kerülik a konspirátorok a Küller időszak eredményeinek kitárgyalását. Annyi eredmény van, hogy patakot lehetne velük rekeszteni. Persze a dühös, sértett, félrevezetett választópolgárt nem érdeklik az eredmények. Meg vannak az érvei, hogy miért, dönt úgy, ahogy. Aztán ahogy eddig sem, ezután sem érdekli egy ideig, hogy mi lesz, hogyan működnek az újak. Csak majd később, amikor nem adócsökkentés, hanem adóemelés lesz, nem épülnek új utak, járdák, megint kiürül a kassza, és egyszer csak lelépnek az addig jópofának, lendületesnek, modernnek tűnő fiatal gyerekek, na akkor majd dühös lesz rájuk. Dühös lesz, hogy mekkora az adó, nem épültek utak, kiszakadt a szociális háló, nem épült meg a Bölcsőde. Mit akarnak itt ezek a fiatalok? Minek zavarták el az „öregeket”? Azok legalább tudták, hogy mi a dolguk.

Nem lenne jobb erre már most rájönnünk?

B.T.

Közzétéve: 2019.08.29.

*******************************************

Mire lehet szüksége Pilisborosjenő lakosságának a jövőben?

Szerintünk: NYUGALOMRA, BÉKESSÉGRE, SZERETETRE!

Szerintünk: FOLYTONOSSÁGRA

Szerintünk: A BIZONYÍTOTT SZAKÉRTELEMRE!

Szerintünk: FORRÁSOKRA!

Szerintünk: IGAZÁN FALUSZERETŐ, ITT ÉLŐ KÉPVISELŐKRE!

Szerintünk: AZ SIKERES ÚT PROGRAM FOLYTATÁSÁRA!

Szerintünk: BÖLCSÖDÉRE! ( Elnyert pályázat van!)

Szerintünk: TORNATEREMRE (Elnyert pályázat van!)

Szerintünk: A JELENLEGI KÖZBIZTONSÁGI SZINT FENNTARTÁSÁRA!

Szerintünk: A SZOCIÁLIS HÁLÓ TOVÁBBI JÓ MŰKÖDTETÉSÉRE!

Szerintünk: A MEGLÉVŐ OKTATÁSI ÉS KULTÚRÁLIS NÍVÓ MEGTARTÁSÁRA

Szerintünk: AZ EREDMÉNYES MUNKA FOLYTATÁSÁRA!

Ha valamely aspiráns csoport úgy ítéli meg, hogy képes ezeket a fent leírtakat biztosítani, teljesíteni, túlteljesíteni, érdemes indulniuk a választáson…

( A szerkesztők)

************************************

Jöjjenek a fiatalok!

Jöjjenek a fiatalok, zengi egy érces hang valahol falunkban. Jó hangosan, hogy mindenki hallja! Elege van az öregekből, mit akarnak már itt, lejárt az idejük, stb. Most, így a választások közeledtével talán sejthető, hogy a helyi közélet idősebb, tapasztalt szereplőiről, képviselőiről, polgármesterről van szó. Pusztán azért, mert idősebbek, mint a trónkövetelők, húzzanak el! Nem számít, hogy értenek e a dolgokhoz az ifik. Nem számít, hogy tettek e le már valamit az asztalra az orrtúráson kívül. Nem számít, hogy mi lesz a következménye! Ezen választópolgár szerint az urnáig tart a felelőssége. (Igen, de egy másik urnáig…) Szerinte utána, ha jól mennek majd a dolgok, verheti a mellét: én is rájuk szavaztam! Aztán ha meg, mint az előző ciklusban (Paksi) bedől a fiatal csapat, meg majdnem a falu, úgy nagyon nem látni, hogy bárki is jelentkezett volna ugyanezzel. Egyszer már nem jött be a nagy fiatalítás! Most bejön?

B.T.

Közzétéve: 2019.08.24

*****************************

TÉNYLEG?

Lakossági és szerkesztőségi vélemények egy helyi lap legutóbbi számáról

Mérnöki szemlélettel a hatékony faluvezetésért?

 – A Paksi feltaláló mérnök volt… aztán hová lett uszkve 200 millió? (K.T.)

– A Küller csak (?) technikus mégis tudja, érti a dolgát! Akárki, akármit mond!

Búzáspisti szeretnék lenni?

– No komment!

Jenő választ 2019

– De jól választ-e? Bármely csoport győzelme és bukása esetén álljanak ki azok, akik értük kampányoltak, rájuk szavaztak! Javasoljuk: a beérkezett kérdéseket ne ismertesség meg a jelöltekkel! Általános, azonnali tájékozottságok várunk el az aspiránsoktól. Nincs idő „megtanulni” a szakmát! Itt a bőrünkre megy a „játék”! (M.T.)

Kakas szépségverseny

– Néhány harcos, karakán kiskakast tudnék ajánlani… (B.T.)

Élet a Lovas-fennsíkon

– Szép írás! (Ami jó, az jó! A szerk.)

Malomdűlő

Na, ez kiverte a biztosítékot mindenkinél, aki ismeri a közelmúlt Malomdűlős történéseit, és most az ellenzék lapjában a Malomdűlőről, mint „a falu mostohagyerekéről” írogatnak. Pont azok teszik ezt, akik 2002-től napjainkig folyamatosan le akarnak számolni Sáhó Tiborral, aki, köztudott a Malom-dűlő ingatlantulajdonosaiknak a képviselője. 2002-ben és 2010-ben is, mikor Ők, vagy az embereik voltak hatalmon Pilisborosjenőn, felmondták az Önkormányzat Malomdűlővel kötött szerződését. Majdnem milliárdos kártérítés lett a vége, de így is sok-sok milliót kellett a vesztes perek költségeire kifizetni az önkormányzatnak, azaz nekünk Pilisborosjenőieknek! (V.I.)

Ebcsont beforr

– Örültem az írásnak! ( a szerk.)

Vízellátási zavar

– Nyár van! Meleg van. Fogy a víz! Miért kell ezért az önkormányzat tehetetlenségét sejtetni az írásban. Nem kell pánikot kelteni! Víz volt, van és lesz Pilisborosjenőn! Feszültségkeltés helyett mondj valódi megoldást! Ne gondold azt, hogy az Önkormányzat nem tesz meg mindent a vízellátás biztosításáért! Ne magadból indulj ki! (A képillusztráción, azért rendesen folyik a víz a kannákból…) ( ZS.)

Pöttöm

–  Pöttöm bolt, nagy szívek!

Bölcsődepályázat

– Fog csikorgatva leírt, kvázi dicséret az önkormányzat felé. A szokásos bírálat hiányát az rövidke hírben a falu nagyszámú kisgyermekes családjának, mint potenciális szavazóbázisnak és annak köszönhetjük, hogyha döntési helyzetbe kerül a csapatuk, nekik kell megépíteni a bölcsődét… ezért nem célszerű ledegradálni a dolgot. Hiányolom az hír forrásmegjelölését!

A kübekházai jó példa

– a cikk írója szerelmes Kübekházába. Ez már a második rész! Nincsenek eladó házak arrafelé? Érdemes lenne utánanézni egyeseknek! ( Kübekháza, Csongrád megye, Szeged-járás…)

Kapcsolatépítő utcaszépítés

– Hát ez az! A szög a zsákból! Az eddigiek is azok voltak!

Modern-Dorf

– Eddig támadták a beruházást! Mi történt?

Mozi

– Jó reggelt! Volt mozi a faluban! (Egy újszülöttnek minden vicc új! Lúdas Matyi mottója)

Támogasd a Zs………t

Furcsa!

Önök kérdezték

Tényleg?

Na erről van szó!

Meg sok ilyenről!

A hamis hír gyártásáról. Olvasom egy helyi lapban:

” Néhány hete a játszóteret ismeretlenek megrongálták. A bejáraton olvasható felirat szerint a helyreállítás folyamatban van- forrás: Pilisborosjenői Játszótér Barátai Fb csoport. ( Lapzárta után érkezett a hír, hogy az Önkormányzat megjavítatta a mászókát.)”

Namost, ha lapzárta után érkezett a hír, akkor hogyan került a lapba az, hogy lapzárta után érkezett a hír? Utólag belebélyegezték? Ha meg ez a zárójeles kiegészítés belefért, akkor miért nem lehetett úgy megírni a képaláírást, hogy – Néhány hete ismeretlenek megrongálták a Játszóteret. Az önkormányzat a közelmúltban kijavította a megrongált játszóeszközöket.- (!)

Na, így gyártják egyesek az önkormányzatellenes infókat és szeretnének ezáltal haragot kelteni az emberekben az önkormányzat ellen! Persze nagyon nehéz “fogást találni” önkormányzatunkon, ezért gyártani kell “fogólapokat”… Mire számíthatunk, ha döntési helyzetben lesznek? Magukról is gyártanak majd jó álhíreket?

B.T.

Közzétéve: 2019.08.23.

**********************************************************

SZÓ-STOP!

Kedves Látogatók!

Amennyiben a hozzánk (tudjuk honnan!) érkezett jelzéseket, kifogásokat figyelembe vennénk, ezentúl nem írhatnánk le és nem közölhetnénk az Önök által közlésre kért írásokban sem az alábbi szavakat:

2097, 2097 Egyesület, 2097 Csoport, Momentum, DK, Fiák, fiók, Tömör, Masszív, soros, Soros, Közösség, Tények, Fasiszta, Rasszista, Liberális, kommunista, szocialista, Választás, Hatalomra törők, kamu, hazugság-gyár, fakenews, igazság, szeretet, béke, egyház, hívők, mise, ünnep, barátság, kisebbség, németek, Küller…

Na, jó, van egy kis túlzás a fenti listában, de a lényeg az, hogy nagyon szeretnék néhányan a másik partról, hogy támogatóik neve, politikai hovatartozásuk s valódi céljaik ne lepleződjenek le. Ezért olyan üzeneteket küldenek bizonyos csatornákon, hogy kerüljük például a .….szót.  Na tessék, már ki is hagytuk, pedig egy fontos információt takarnak a pontok. A KÖVETKEZŐ szóval fogjuk ezentúl helyettesíteni.

( a Falunkért szerkesztősége)

**********************************************************

Kulcs kérdés

Hol volt a Tömör (masszív) Mag augusztus 20-án? Kübekházán? Gondolom, mert szívügyük Az A település. Nem, mintha hiányoztak volna nekem, de Ők beszélnek állandóan közösségépítésről! Egy másik közösség építéséről…

Az, hogy az önkormányzat által rendezett augusztus 20-i ünnepségre méltóztassanak elmenni, már nem fér bele az elveikbe?! Olyannyira nem voltak ott, hogy nem lehet véletlen! Szervezett volt! Ki lett adva a parancs! A hatalomra aspiráns árnyék testület egyetlen tagja sem és szimpatizánsaik közül sem jelent meg senki egy ilyen szép ünnepségen!Ennyit a Csapatról… Mindenki a saját bizonyítványát állítja ki!

Közzétéve: 2019.08.22.

**********************************************************

Egyre nagyobb a Zay

Azt mondják, hogy a 2097-nek újabb támogatója akadt, a Márky-Zay Péter féle Mindenki Magyarországa Mozgalom. Úgy hírlik, korábban pont a 2097 próbálta Küllert és Labodát (?) összehozni nagy ZAJY-jal, virtuális hazugsághalmaz áradattal az MMM-el, de úgy látszik a nagy vádaskodásban kialakulhatott egy gondolat: Jajj de jó, nem támogatják a Küllert meg a Labodát, akkor támogassanak minket a 2097-et! Csak a kérdés az, hogy minek ide hozni egy Hódmezővásárhelyi megfakult, hitelét vesztett politikust és embereit? Ha ló nincs, jó a szamár is? Persze, jó kis hídfőállás lenne az MMM-nek falunk Budapest irányába!

Még az is lehet, hogy a teljes országos politikai ellenzék egy követ fúj egymással itt, Pilisborosjenőn, csak azért, hogy a Küllert leváltsák? Jó, de kire? Szerintem Küller János örülne a legjobban, ha egy nála alkalmasabb jelölt nyerne, legalább nyugodtan elmehetne pihenni. De nincs ilyen jelölt egyelőre. Hajrá János!

**********************************************************

Egyenlők és egyenlőbbek

Vannak, akik, tán neveltetés okán, úgy érzik Ők egyenlőbbek az egyenlőknél. Gondolják, nekem több jár, mint a másiknak. Veszélyes gondolkodás ez!  Odavezet, hogyha nem kapja meg az illető, ami szerinte jogos lenne, elgurul a gyógyszere és élve a modern kor áldásaival, világgá kürtöli az Őt ért „sérelmet”. Ez még a kisebbik baj lenne! Az ilyen emberek a megtévesztés vélt nagymesterei is. Kihasználják, hogy ügyéről, rajta kívül senki nem értesült, nincsenek információik és nem is nagyon akarnak ezekről tudni, mert Őket más problémák izgatják. De, mégis az Egyenlőbb úgy érzi, itt az alaklom, rúghat egyet azokon, akiknek köszönettel tartozna. Veszi a szócsövet és bele ordibál. Akinek fogalma sincs az egész történésről, értetlenül áll a fejvesztett fröcsögés előtt. Több dolgot tehetünk ilyenkor: lapozunk, új oldal, új téma, vagy a „sértett” mellé állunk. Ez utóbbi a baklövés. Egy mélyen sértett, önmagából kivetkőzött, ráadásul a tényekkel alapjaiban sem tisztában levő, több hivatkozott írást összelögybölő polgár szavai, minimum nem relevánsak! Gondoljuk meg, hogy kinek hiszünk!

K. T. PBJ

Közzétéve: 2019.08.20.

**********************************************************

Ugyanehhez a témához

Csak annyit szeretnék megjegyezni, úgy tudom a DK nem támogatja a 2097 Egyesületet. Az viszont, hogy Momentummal flörtölt a 2097 olyannyira igaz, hogy házasság lett belőle…

Olyan hírek is voltak, hogy a 2097 próbálkozott a kormánypártoknál is, de az Önök honlapján linkelt Pesti Srácok írásban liberálisnak besorolt 2097 Egyesület elvei, kötődései miatt sem lett semmi a dologból. Magyarán, elhajtották Őket.

Tényleg, nem lenne itt az ideje, hogy színt valljon végre a 2097 Egyesület, hogy melyik országos politikai erő támogatja?

Közzétéve: 2019.08.19.

**********************************************************

Az újabb bizonyíték című bejegyzéshez

Netán az Újabb bizonyíték című írás arra vonatkozik, hogy Pilisborosjenő polgármesterét korrupcióval vádolták meg?

Lehet, hogy magukból indulnak ki a vádat megfogalmazók?

Remélem feljelentik a rágalmazókat a jó hírnév megsértéséért!

Közzétéve: 2019.08.17.

**********************************************************

Tájházból közösségi házat?

Hírek szerint a 2097 Egyesület azt tervezi, hogy a Német Nemzetiségi Tájházat közösségi házzá alakítja, amennyiben hatalomra kerülnek Pilisborosjenőn. Amennyiben…

Tájékoztatásként: a régi, romos épületet a Német Nemzetiségi Önkormányzat vette meg egy magánszemély adományából. Az épület és a telek is az Ő tulajdonukban van. A felújításban óriási munkát vállaltak. Komolyan gondolja bárki is, hogy el lehet tőlük KOMMUNIZÁLNI? De, hát jobb félni, mint megijedni, megelőzésképpen, ne adjunk esélyt erre, ne szavazzunk rájuk!

Közzétéve: 2019.08.14.

**********************************************************

Teljes tájékozatlanság, vagy…?

Ki védi a Pilisborosjenőiek érdekeit, veti fel sokszor az ellenzéki oldal Falunkban. Rövid a válasz: a választott Képviselőtestület!

Ha valakik ezt nem tudják, vagy buták, vagy rosszindulatúak, mert tudják…

Hosszabb válasz: hát, az biztos, hogy nem az úgynevezett “civilek” védik az itteniek érdekeit, akiknek néhány tagja, mint tudjuk, migránsokat telepített volna be falunkba 2015-ben! Az aztán nagy érdekvédelem lett volna! Soros gazdinak! Maximum!

Közzétéve: 2019.08.14.

*********************************************************

Ok és okozat!

Lehetséges lenne?

Döbbenet, és hihetetlen csalódás fogott el amikor számomra világossá vált, hogy az Úrban mérhetetlen sértettség dolgozik. Minden kommentje a 2097 csoport egyesületben ezt mutatja meg. Nem rég kerültem be a csoportba, a Hause Piknik reklámjáról akartam informálódni.

De, amit ott találtam az nagyon bosszantó. Az Úr!, Aki már egyszer kikerült az önkormányzatunkból, komoly hadjáratot indított előre kitervelt szándékkal a Pbj önkormányzat ellen. Nagy szervezője és segítője a mai napig a 2097 csoport egyesületnek. Jogi feltételeket biztosított az egyesületnek, amin keresztül viheti bosszú hadjáratát Küller Jánossal szemben. Számára megfelelő lobbanékony szellemmel rendelkező, manipulálásra alkalmas társakra talált, akiket bábuként mozgat. Sajnálatra méltók ezek az emberek.  Ezek mellett a Hause Piknik és az Ezüsthegyi piknik rendezvények szervezőinek a vállalkozásához az Úr biztosította a jogi hátteret. Kihasználta a szőlő tulajdonosok és családjaik jó hírnevét. Olyan rendezvényhez adott működési feltételeket, amivel a lakosságot bosszantani és hergelni akarja. Mellesleg az EU-s támogatásokkal kecsegtető pályázati lehetőség meglobogtatásával boldogan adták nevüket. A Piknik arra volt jó, hogy az önkormányzatot lejárassa és leterhelje, adott esetben lakossági panaszokkal beborítsa, ezzel elterelje az ott dolgozók figyelmét. Ez kérem komoly probléma, mert Az Úr (!) mentális és morális problé-mákkal küzd.

Meggondolandó, hogy mihez is adjuk októberben a voksukat. 

M.T.

Közzétéve: 2019.08.13.

*********************************************************

2097

Mióta irányítószámunkat elorozta a fenti számot nevében viselő egyesület, senki sem használhatja azt anélkül, hogy összefüggésbe ne hoznák velük. (kis vével!) Ugye, aki korpa közé keveredik…

Megérne egy misét, egy pert (?) ez a helyzet. Szerintem. Talán alkalmazható lenne Önkormányzat egy ide vonatkozó rendelete: (12/2000 (XI. 24.)

Közzétéve: 2019.08.11.

************************************************* ********


Döbbenet, és hihetetlen csalódás
fogott el amikor számomra világossá vált, hogy Az Úrban mérhetetlen sértettség
dolgozik. Minden kommentje a 2097 csoport egyesületben ezt mutatja meg. Nem rég
kerültem be a csoportba, a Hause Piknik reklámjáról akartam informálódni.

De, amit ott találtam az nagyon
bosszantó. Az Úr!, Aki már egyszer kikerült az önkormányzatunkból, komoly
hadjáratot indított előre kitervelt szándékkal a Pbj önkormányzat ellen. Nagy
szervezője és segítője a mai napig a 2097csoport egyesületnek. Jogi
feltételeket biztosított az egyesületnek, amin keresztül viheti bosszú
hadjáratát Küller Jánossal szemben. Számára megfelelő lobbanékony szellemmel
rendelkező manipulálásra alkalmas társakra talált, akiket bábuként mozgat.
Sajnálatra méltók ezek az emberek.  Ezek mellett a Hause Piknik és az
Ezüsthegyi piknik rendezvények szervezőinek a vállalkozásához Az Úr
biztosította a jogi hátteret. Kihasználta a szőlő tulajdonosok és
családjaik jó hírnevét. Olyan rendezvényhez adott működési feltételeket, amivel
a lakosságot bosszantani és hergelni akarja. Mellesleg az EU-s támogatásokkal
kecsegtető pályázati lehetőség meglobogtatásával boldogan adták nevüket. A
Piknik arra volt jó, hogy az önkormányzatot lejárassa és leterhelje, adott esetben
lakossági panaszokkal beborítsa, ezzel elterelje az ott dolgozók figyelmét. 

Ez kérem komoly probléma, mert Az
Úr (!) mentális és morális problémákkal küzd.

Meggondolandó, hogy mihez is adjuk októberben
a voksukat. 

**********************************************************

Újra megnyitná a 2097 az agyagbányát?

Olyan hírek járnak a faluban, hogy a 2097 Egyesület polgármester és képviselőjelöltjeinek, hatalomra kerülésük esetén meg kell engedniük, hogy a Budai Tégla Bécsi úti területén újra nyissák az agyagbányát. Állítólag ez lesz az ára, ha beülhetnek a székekbe. Azt is mondják az emberek, hogy az M Null alagút munkálatai során kitermelt követ, földet akarják ott elhelyezni. Ez nagy üzlet lehet! Talán ez van a háttérben? Ezért kell annyira a helyi hatalom? Hát nem lennék a környéken élők helyében, ha tényleg megvalósul ez a tervük! De a képviselők helyében sem lennék! Ez biztos, hogy valamelyik paragrafusba ütköző cselekedet lenne! Kedves Szerkesztők, igaz lehet ez?

Közzétéve: 2019.08.09.

**********************************************************

SZAKÉRTŐ= KIADÁS (Többnyire…)

Ha valakinek annyira nincs affinitása, képzettsége, elképzelése, jövőképe, bátorsága, döntési képessége, tájékozottsága, satöbbi, hogy már a kampány elején megbukik ezzel a szöveggel, hogy majd jól “Szakértőt hívunk”, mert annyira buták vagyunk, az mi a jó fenének akar polgármester, vagy képviselő lenni? A kérdés költői… Ráadásul Fiák Istvánt nevezik meg az egyik “szakértőnek”? Persze, hát bírósági perekre készülnek megint ingatlan ügyekben, ahhoz jól jön egy ügyvéd!

Közzétéve: 2019. 08. 09.

*********************************************************

Szakértőt! (?)

Helyszín: Valahol a Bécsi úti településrészen, Pilisborosjenőn

Esemény: 2097 Egyesület lakossági fórum

Kérdés a képviselőjelölthöz: Ebben vagy abban a témában mit
tennének, milyen döntéseket hoznának?

Válasz a 2097 Egyesület KÉPVISELŐJELÖLT-jétől: Majd megkérdezzük a szakértőinket.

Kérdező: például Fiák Istvánt? ( Fiák István a “dicsőséges ” Községvédő (?) Egyesület képviselője volt 2002-2006-ig…. (a szerk.)

Válasz: Igen, Őt is!

Kérdező: ………… (no comment?)

Mottók:

  1. Ami összetartozik össze is fog nőni előbb utóbb!
  2. Az igazmondó embert nem érik utol, mint a sánta kutyát!

Közzétéve: 2019. 08. 04.

**********************************************************

Nyilvánosságot! Átláthatóságot!

Igazán érdekes, ha valakik olyan dolgok megtételét kérik számon másoktól, amelyeket maguk sosem tesznek meg. Ráadásul vesszőparipaként lovagolnak ezeken a fogalmakon hosszú éveken át, de nem mutatnak példát ezekben (sem). Ez a számonkérés, valahogy mindig választások közeledtével erősödik fel bennük, bár helyi összejöveteleken, falugyűléseken, ahol van közönségük, olykor azért előveszik a témákat: Nyilvánosságot, Átláthatóságot! Ilyenkor az ember akaratlanul is arra gondol, hogy nem e a saját, ez irányú hiányosságaikat próbálják ezzel leplezni. DE!

Évek, évtizedek óta zengi a helyi ellenzék (ha hatalmon van nem
zengi), hogy márpedig a Nyilvánosság és Átláthatóság nem létezik kis falunkban,
holott a most döntési helyzetben lévők, ígéretük szerint, mindent megtesznek azért,
hogy a lehető legmagasabb szinten tájékoztassák a lakókat. A mantraként előadott
vádaknak nincs alapjuk! Szinte órára kész az önkormányzati weboldal, lassan
harminc éve adják ki a Hírmondót, és ezen lap 2015 májusától weboldalt is
működtet. Mindezeket úgy, hogy az ezirányú kiadásokat a lehető legalacsonyabb
szinten tartják.  Mi kéne még? Teljes
nyilvánosság! Átláthatóság! Persze, az ellenzék is tudja, hogy az önkormányzat
nem hozhat mindent nyilvánosságra. Törvények írják elő, hogy mit, milyen szakaszban
tehet közzé! Vannak olyan előírások is, melyek bizonyos témák közlését
kötelezővé teszik. Ezeket számon lehet kérni az önkormányzattól. Amúgy meg, ami
nyilvános, azt mindenki kikérheti az önkormányzattól, ha méltóztatik bemenni
érte a Községházára…

Felvetődik a kérdés, hogy vajon miért is vágyják egyesek annyira a Nyilvánosságot, Átláthatóságot? Hát, hogy betegyék a botot a küllők közé, nehogy már valami pozitív történjen falunkban, mert a siker a Küllert erősíti. (Vajon véletlen a hasonlóság az országos politikával?) Példák? Vannak! A legfrissebb: a régi Budai út felújításakor, látszólag emberbaráti célból a bringa sáv kijelölésének követelése volt. Mindkét oldalra! Aki arra jár, láthatja, hogy lehetetlen megvalósítani. A KRESZ amúgy is előírja, hogy a kerékpárost csak a másik sávba (teljesen) áttérve szabad megelőzni. Persze, amennyiben például a fő követelő a 2097 Csoport leteszi az asztalra azt az X millió forintot, amibe egy ilyen, a kerékpárosokat valóban védő mű kerül, teljes mellszélességgel támogatni fogjuk kezdeményezésüket! De csak, ha egy valódi kerékpárutat építenek a régi Budai úton kifelé baloldalon. (A másikon árok van!)  Legalább egy olyant, mint Küller János az Iskoláig! Be lehet mutatni, hogy a szerintük most nem működő partner községi kapcsolatokat milyen szintre tudják emelni, egész az ürömi hídig épüljön meg a kerékpárút!Ezt számon fogjuk kérni, ha véletlenül hatalomra kerülnek!  Egy éven belül épüljön meg! Ha rajtunk múlik, MI megépítjük!

A másik példa az iskolai zebra esete. Oda sem tették le a negyven milliót, amibe kerülne, mégis azt akarták, hogy azonnal legyen zebra. Ki nem akarta? Csak hát vannak törvények, előírások, anyagi lehetőségek, hivatali utak, stb, ugye… Valahogy, tán a siker esélyét nem látták felcsillanni, elhalt az önkormányzat elleni hadjárat. (E témában…) De előtte egy jót kavartak azért!

Szerintem egy huszáros lépés kéne azoktól, akik a címben szereplő fogalmak megvalósítását kérik számon (másokon)! Terítsék ki lapjaikat!! Még a választási kampányban! Sok dolog, például, hogy mit ebédelnek holnap, vagy ki, mikor megy moziba, nem hiszem, hogy érdekelne bárkit. De azt tudja meg a falu népe, hogy ki áll mögöttük, milyen forrásból működnek és végre hozzanak le információt arról, hogy jelöltjeiknek, szakértőiknek milyen közéleti előélete, gyakorlata van. Jönnek hírek erről, arról, program morzsákat is látni, hallani, de a lényeg a háttérben marad. Kik is azok, akik annyira, de annyira le akarnak számolni Küller Jánossal? Már megint! Milyen érdekek (tudjuk milyen érdekek!) állnak a háttérben, de ezt Ők sohasem fogják nyilvánosságra hozni, mert akkor a kutya sem szavazna rájuk! És itt van a kutya (már megint!) elásva! Hát azért követelték, követelik annyira MÁSTÓL a Nyilvánosságot, Átláthatóságot, mert van mit takargatni!

Közzétéve: 2019. 08. 03.